Nyt fra der var en gang

Der var engang en gang, som havde været en helt anden gang, men som var begyndt at ligne en rigtig gang. Nu var det bare sådan fat med den gang, at den fordi, den nu var begyndt at ligne en rigtig gang, ikke rigtig fik lov til at blive til den gang, den engang skulle blive til.

Gangens ejere glemte den nemlig lidt. Gulvet var jo lagt, væggene var jo malet og de fleste funktioner i gangen fungerede, som de skulle. Og så kan man som ejere nogle gange godt glemme, hvad man har gang i. Stakkels den næsten færdige nye gang, den var så tæt på og dog så langt fra, men den håbede på det inderligste, at dens ejere engang igen ville gå i gang, så den kunne blive en rigtig fix og færdig gang, engang.

Kærligst Gangens alter ego.

relaterede indlæg

Svampeguide som nybegynder

Måske så I min lille svampevideo på facebook i lørdags. Jeg blev ikke helt klar over, præcis hvilken svamp, jeg havde fat i i videon, men jeg er 100% sikker på, og det skal man jo være, når det handler om svampe, at jeg efterfølgende fandt spiselige Brunstokket Rørhatte. En art rørhatte, som er meget distinkte og næææsten kun kan forveksles med andre spiselige rørhatte. Der er vist noget med en Satans Rørhat, der ikke er så interessant, men den har rødlige rør og er ret sjælden, så igen, svær at forveksle. Derfor, turde jeg altså godt, at sætte tænderne i de svampe, jeg fandt. Men jeg påpeger det lige endnu engang: MAN SKAL VÆRE 100% SIKKER!

Når det så er sagt, så er der nogle tommelfingerregler, man kan rette sig efter som nybegynder.

  • Pluk KUN brunstokket svampe, altså svampe med brune stokke
  • Pluk KUN rørhatte, altså svampe uden lameller på undersiden.
  • Bum.
  • Nå jo, Svampe skal spises tilberedt, ikke rå fra skovbunden, men man kan godt tage en lille bitte bid, smage og spytte ud. Smager svampen mildt og godt og er ovenstående to punkter opfyldt, så er svampen good to go. Er svampen bedsk. Drop den

Jeg har efterhånden researchet en del, været på flere svampeture og plukket svampe med kyndige kendere. Jeg har downloadet app’en “SvampeGuide” og da jeg kom hjem i lørdags dobbeltresearchede jeg nettet for endnu flere informationer om svampe. Jeg fandt blandt andet dette klip med svampeeksperten Sten Larris, og dette noget længere klip fra naturstyrrelsen . Tjek dem, hvis du får lyst til at tage i skoven efter svampe. I det hele taget bugner youtube med gode brugbare og grundige klip om svampe.

Jeg fandt altså helt sikkert Brunstokket Rørhatte i “min” skov i lørdags.  Stokkene var brune, det var rørhatte, de smagte mildt og de blånede, efter berøring på undersiden. Altså turde jeg efterfølgende godt give mig i kast med svampe i madlavningen. Inden jeg hakkede svampene skar jeg stokken i gennem, blot for at tjekke ormebestanden. Det er en god ide. Man orker bare ikke rigtig orm i sin madlavning, vel? Så hvis der er tydelige spor af orm i svampestokken som i nedenstående billede. Så skær det fra.

Jeg tilberedte dem helt enkelt efterfølgende sådan her og med følgende øvrige ingredienser:

-rensede Brunstokket Rørhatte, (hvis du er nervøs, så snup da bare en bakke svampe/champignon fra køledisken.)

-et fed revet/hakket hvidløg

-smør, som du synes.

-persille

-et skvæt rød balsamico

– salt og peber samt brød.

Hak svampene, hak eller riv hvidløget, steg det hele i smør. Giv det et skvæt balsamico og lad væsken fordampe. Tilfør til sidst en rundhåndet omgang hakket persille og et godt drys salt og peber.

Rist brødet og top det med din svampekreation.

Velbekomme.

Kærligst 

Ps. Jeg lever endnu.

Husk tulipanerne

Psssst- så er det nu, det er tid.

Husk tulipanerne og masser af dem. En enkelt pose er ikke nok. (Tre poser er heller ikke nok).

Giv den gas.

Rigtig god weekend

Kærligst

Benspænd. Tjek!

Jeg opfyldte weekendens benspænd og jeg krydrede med en gulerod fra planteskolen. Jeg er ikke færdig endnu, slet ikke, men der er altså noget sært tilfredstillende ved at overholde, de aftaler man laver med sig selv. Det kan anbefales.

Jeg fik luget den ene halvdel og flyttet lidt rundt på nogle stauder hist og pist. Jeg fik pillet marksten op fra stien og lagt dem om igen så halvmåneformen syner mere tydelig. Heller ikke færdig dér, men godt på vej. (Hold nu op en “happy-go-lucky” jeg er i dag, jeg har ellers sovet elendigt.)

Kommende opgaver i bedet: Stien skal lægges færdig. Brakmarken omkring den skæve terrasse skal graves op og der skal, en gang for alle, smides en kæmpe bunke flis. Now gider a sgu not more det ukrudt, og jeg er ellers ikke fan af flis.

Men sådan er det, man har et standpunkt til man tager et nyt og nød lærer nøgen kvinde at spinde. Hovmod står for fald og man skal smede mens jernet er varmt. Find

Behind the scenes. Bedet fra den uheldige vinkel.

Må I have jer en fantastisk tirsdag derude.

Kærligst

 

Ps. Jeg fortsætter benspændet lidt endnu. Den kommende uge skal jeg i bedet 30 min dagligt. Bum!

Motivation findes altid på pinterest

Jeg har som nævnt pålagt mig selv et benspænd denne weekend.

Ærligt. Det er ikke ligefrem lysten, der driver værket lige nu og vejret kan man jo langt fra regne med. Men et benspænd er et benspænd og så må man finde motivationen indefra eller fra – pinterest.

Jeg har derfor i de senere aftentimer søgt på lidt shelters/små terrasser/pergolaer, jeg påtænker måneskinsbedet også bør byde på. Engang.

Her er lidt af det, jeg fandt. Jeg har forsøgt at finde eksempler i DIY-genren, nogle kræver dog nok mere snilde end andre men som udgangspunkt bør de 3 ud af fire kunne fikses på relativt kort tid.

1/ Ret enkelt og lige til lille hus. Målene er sågar at finde hér. Det er naturligvis oplagt at tilplante huset med diverse klatreplanter.

2/ En ægte upcycling DIY.  Fem af de helt rigtigt patinerede døre og lidt skruer og det fineste lille shelter er på plads. Problemet med upcykling er blot, at det ofte er pænest på billeder taget fra en hvis distance.

3/ Naturligt pileflet. Der er pilefletkurser alle vegne, man kan tilmelde sig. På med ja-hatten, man kan jo sagtens flette andet end de der splejsede pile-espalierer, der stikker op i haver rundt omkring. Forestil jer i stedet lækre kurvekrukker, kurve til stranden, til svampeturen eller denne pergola. Photocredit

 

4/ Virkelig enkel hjørnepergola. Den kan ikke tage lang tid at skrue sammen. Igen forestil jer pergolaen tilplantet blåregn, roser og clematis. eller hvorfor ikke efeu, så pergolaen med tiden vil fremstå som et stedsegrønt element i haven. Smukt hele året rundt.

Photocredit

Husk selvfølgelig at lyskæder er vigtige at vikle omkring alle modellerne.

Lad os gå i haverne denne første septemberlørdag alle mand.

Kærligst

 

Et måneskins/kraterbed

Det er ikke helt godt, vel? Billederne taler vist for sig selv. Men denne weekend har jeg ingen planer og derfor giver jeg mig selv følgende benspænd: Der skal styr på det bed.

Hvilket kommer til at indbefatte:

En seriøs omgang lugen.

En del stauder som skal flyttes lidt rundt, hvilket jo er det fantastiske ved stauder. Det kan man nemlig,

Buksbom som skal klippes.

Rydning af stien, så jeg kan få den lagt færdig

Og en gulerod. Hvis jeg får ovenstående færdig lørdag, må jeg besøge planteskolen efter flere måneskinsstauder til bedet, hvis jeg synes det mangler, hvilket jeg nok gør.

I opdateres som det første i næste uge og kryds så lige fingre for tørvejr og børn i udehumør.

Nu skal der styr på det bed- hvis altså det ikke regner.

Kærligst 

Den nemmeste blommesaft

Så er det nu, det bugner med sensommerfrugt og bær på træerne og derfor nu, det er tid til at få opskriften på verdens nemmeste blommesaft.

Lad blot din tuttifrutti saftkoger stå på loftet, du er færdig med saften inden, du får den fundet blandt alt det andet habengut alligevel.

Find i stedet en gryde frem, et par henkogningsflasker og pluk dig et kilo blommer i det nærmeste blommetræ. Garanteret, det er muligt at finde et, hvis ikke selv du har et i haven.

Det skal du bruge:

1 kg blommer

500 g. sukker

1 1/2 l vand

2 vanillestænger – flæk dem lige.

1 -2 citroner.

Sådan gør du:

Hæld vandet, blommerne og vanillestængerne i en gryde. Giv det et opkog og lad det koge 10 min. Sluk for blusset og lad vandet med blommer og vanille køle helt ned. Det tager et par timer, som det helt sikkert også ville tage mig at finde min tuttifrutti saftkoger frem.

Si så blommerne fra saften. Et dørslag med et viskestykke i fungerer glimrende. Kassér blommerne til kompost, hvis du har sådan en bunke et sted.

Hæld saften i en gryde, sammen med sukkeret. Giv det et opkog, til sukkeret er opløst. Pres én til to citroner i saften alt efter hvor meget syre, du mener, din saft bør have. Husk blot at sødt altid spiller bedst med lidt syre on the side.

Hæld så saften på skoldede flasker.

Og drik den fortyndet med vand og is eller hvorfor ikke – med danskvand.

Dejligt læskende.

Velbekomme

Kærligst

Mine bud på must-haves i boligen lige nu

(Indeholder affiliate links)

Når man har gang i en større renovering støder man på indretningsideer hist og pist. Magasiner, blogland og diverse sociale medier er selvfølgelig oplagte forums og platforme, hvor man kan hente masser af inspiration og jeg er storforbruger, intet mindre.

Medierne kan noget forskelligt, men jeg synes alligevel nogle tendenser fælles for dem alle kan tegnes. Lad mig derfor vise jer, hvad jeg mener, boligen bør rumme af must-haves lige for tiden.

1/ Planter. Stadig masser af planter- dem kan vi ikke få nok af og hvorfor skulle vi også det. Her den eksotiske Monstera Deliciosa. Jeg mindes faktisk, at have haft en plastic kopi til mine Barbiestuemøbler tilbage i 80’erne. Moden går i ring.

2/ Lidt omstændigt samt en smule dyrt, men new yorker-væggene i sort smedejern og glas hitter i den grad. Jeg ser hvorfor.

3/ Rack buddy ophæng. Vandrør med rørbøjninger til det industrielle look. For 12 år siden, da vi købte hytten her rensede vi selv et par jernrør af for maling som løb gennem køkkenet op til loftet. Blot for dekorationens skyld. Vi skulle have taget patent på det dengang. Damn it.

4/ AYTM spejlet. Helt rundt og enkelt- gerne med røgfarvet eller rosa glas. Du kan købe dit eget hér.

5/ Et eller andet produkt fra IKEAs SINNERLIG kollektion. Du vælger. Det hele holder. Den har efterhånden nogle år på bagen, men den fungerer endnu. Lamperne har jeg allerede erhvervet mig. I får snart en opdatering.

6/ Art Deco vægge. Mat maling i doucede farver, (ikke nødvendigvis blå, nok nærmere efterårets bourgogne), men gerne Jotun Ladys maling. Den er  nemlig lækker at arbejde med. Alt på væggen males i samme farve såvel gerigter og lister som døre og paneler. Moden går i ring igen igen- læg blot mærke til Carrie Bradshaws lejlighed i SATC eller familien Crawleys vægge i Downton Abbey. Photokredit.

7/ Illustrationer på væggene, men nu i tynde fine rammer og gerne i træ. De tykke RIBBA fra IKEA, not so much- længere, desværre. Jeg må selv have mine skiftet ud, hvis jeg lader mig modediktere – og det gør jeg jo nok. Find dem hér.

8/ Den rå murstensvæg, blot en enkelt, som en vægdekoration i sig selv

9/Lamper a la denne Franklin Chandelier fra MENU. Det industrielle look fortsætter. Find den hér.

10/ Stentøj med smukt glasur, gerne anløbet. Denne er en gammel sag fra Søholm, og desværre udsolgt på ebuy.dk, men tjek selv auktionshuset for lignende vaser. De vil løbende være at finde.

Hvad har I mon selv anskaffet jer af ovenstående?

Jeg må erkende, jeg har en del på lager eller planer om at få det.

Kærligst 

 

Sensommerlæsning, ‘Shotgun Lovesongs’ af Nicholas Butler

Photocredit

(Indeholder affiliate link)

Mennesker har affærer på kryds og tværs her i livet, ikke (kun) kærlighedsaffærer forstås, men affærer på kryds og tværs af interesser. Nogle mennesker har en stilaffære, andre en haveaffære og min fætter er én af dem, jeg har en good-reads-affære med. Jeg plejer ganske enkelt, at synes om de bøger, han anbefaler mig.

For et par år siden anbefalede min kære fætter mig Shotgun Lovesongs af Nickolas Butler. Jeg noterede mig hans anbefaling, men glemte alt mellem bleer og småbørnsliv. Sidste sommer hørte jeg en udsendelse om forfatteren på P1, hvor begejstringen tilsyneladende ingen ende ville tage. Denne sommer fik jeg endelig bogen bestilt hjem fra Amazon.com til ferien og var solgt efter blot de første linjer:

”We invited him to all of our weddings; he was famous. We addressed the invitations to his record company’s skyscraper in New York City so that the gaudy, gilded envelopes could be forwarded to him on tour – in Berut, Helsinki, Tokyo. Places beyond our ken or our limited means.”

Sådan – en smule gådefuldt – introduceres vi for én af romanens fem hovedpersoner. Ham de alle venter på og fascineres af, men hvis livs bagside, vi og de kommer til at forstå som plottet skrider frem. De er fem. Fem venner fra small town Little Wing, Wisconsin der alle giver deres besyv på hinanden, hinandens liv og de små samt den ene store konflikt, der truer deres venskab. Frem og tilbage beskrives, via vekslende synsvinkler, episoder fra deres barndom, deres ungdom og deres liv som langs af sted etablerer fantastisk komplekse figurer på godt og ondt. Jalousi, mindreværd og ensomhed beskrives på ny gennem karakterernes gøren og laden som en kontrast til deres fælles barndomsland og det stille liv på landet, der på den anden side hyldes med fintfølende beskedenhed. Ingen kan nogensinde fuldstændigt frigøre sig selv fra sine rødder, sådan er det.

Jeg åd bogen på en uge og efter de første sider ramtes jeg af en art vemod, som jeg altid gør, når jeg får fornemmelsen af, at jeg har fået fat i en rigtig god bog. Vemod fordi, at jeg ved, at det fantastiske univers, jeg er ved at blive en del af desværre ender på sidste side.

Shotgun Lovesongs placerer sig smukt som én af de bedste bøger jeg nogensinde har læst. Den fortjener en fremragende, fremtrædende plads i bogreolen.

Læs den for dævlen! Den findes selvfølgelig på dansk og kan købes til intet mindre end 49.95 kr lige hér.

Kærligst

 

Mal en dør!

Sommeren bød på arbejdsro i den gang, I ved nok, og vi er kommet et godt stykke videre med projektet. Vi mangler kun liiige det sidste.

Det er blevet til mange fine løsninger, I selvfølgelig snart skal få lov at kigge nærmere på. Én af dem fortjener dog en ekstra lovprisning. Nemlig, vores nye matsorte dør, som efter min mening er en udsmykning i sig selv.

Det er altså utroligt, hvad én enkelt dør i en anden farve end de resterende i rummet kan gøre ved helheden. Rummets farver er i sig selv ret lyse, og pænheden melder derfor hurtigt sin ankomst.

Nej tak, til det pæne hér på matriklen. En matsort dør var derfor det oplagte valg. Ikke noget med at male karmene osv. Mal blot døren, det er længe fint og prøv med en kontrastfarve.

Hermed lidt flere bud på døre i kontrastfarver fra Pinterest.

Photocredit 

Photocredit

Photocredit

 

Kom nu, det er altså bare maling.

Kærligst 

Behind the scenes: Gangen fra en lidt anden vinkel 😉

Spiir DIY Award 2016