Nyt fra der var en gang

Der var engang en gang, som havde været en helt anden gang, men som var begyndt at ligne en rigtig gang. Nu var det bare sådan fat med den gang, at den fordi, den nu var begyndt at ligne en rigtig gang, ikke rigtig fik lov til at blive til den gang, den engang skulle blive til.

Gangens ejere glemte den nemlig lidt. Gulvet var jo lagt, væggene var jo malet og de fleste funktioner i gangen fungerede, som de skulle. Og så kan man som ejere nogle gange godt glemme, hvad man har gang i. Stakkels den næsten færdige nye gang, den var så tæt på og dog så langt fra, men den håbede på det inderligste, at dens ejere engang igen ville gå i gang, så den kunne blive en rigtig fix og færdig gang, engang.

Kærligst Gangens alter ego.

relaterede indlæg

Mine bud på must-haves i boligen lige nu

(Indeholder affiliate links)

Når man har gang i en større renovering støder man på indretningsideer hist og pist. Magasiner, blogland og diverse sociale medier er selvfølgelig oplagte forums og platforme, hvor man kan hente masser af inspiration og jeg er storforbruger, intet mindre.

Medierne kan noget forskelligt, men jeg synes alligevel nogle tendenser fælles for dem alle kan tegnes. Lad mig derfor vise jer, hvad jeg mener, boligen bør rumme af must-haves lige for tiden.

1/ Planter. Stadig masser af planter- dem kan vi ikke få nok af og hvorfor skulle vi også det. Her den eksotiske Monstera Deliciosa. Jeg mindes faktisk, at have haft en plastic kopi til mine Barbiestuemøbler tilbage i 80’erne. Moden går i ring.

2/ Lidt omstændigt samt en smule dyrt, men new yorker-væggene i sort smedejern og glas hitter i den grad. Jeg ser hvorfor.

3/ Rack buddy ophæng. Vandrør med rørbøjninger til det industrielle look. For 12 år siden, da vi købte hytten her rensede vi selv et par jernrør af for maling som løb gennem køkkenet op til loftet. Blot for dekorationens skyld. Vi skulle have taget patent på det dengang. Damn it.

4/ AYTM spejlet. Helt rundt og enkelt- gerne med røgfarvet eller rosa glas. Du kan købe dit eget hér.

5/ Et eller andet produkt fra IKEAs SINNERLIG kollektion. Du vælger. Det hele holder. Den har efterhånden nogle år på bagen, men den fungerer endnu. Lamperne har jeg allerede erhvervet mig. I får snart en opdatering.

6/ Art Deco vægge. Mat maling i doucede farver, (ikke nødvendigvis blå, nok nærmere efterårets bourgogne), men gerne Jotun Ladys maling. Den er  nemlig lækker at arbejde med. Alt på væggen males i samme farve såvel gerigter og lister som døre og paneler. Moden går i ring igen igen- læg blot mærke til Carrie Bradshaws lejlighed i SATC eller familien Crawleys vægge i Downton Abbey. Photokredit.

7/ Illustrationer på væggene, men nu i tynde fine rammer og gerne i træ. De tykke RIBBA fra IKEA, not so much- længere, desværre. Jeg må selv have mine skiftet ud, hvis jeg lader mig modediktere – og det gør jeg jo nok. Find dem hér.

8/ Den rå murstensvæg, blot en enkelt, som en vægdekoration i sig selv

9/Lamper a la denne Franklin Chandelier fra MENU. Det industrielle look fortsætter. Find den hér.

10/ Stentøj med smukt glasur, gerne anløbet. Denne er en gammel sag fra Søholm, og desværre udsolgt på ebuy.dk, men tjek selv auktionshuset for lignende vaser. De vil løbende være at finde.

Hvad har I mon selv anskaffet jer af ovenstående?

Jeg må erkende, jeg har en del på lager eller planer om at få det.

Kærligst 

 

Mal en dør!

Sommeren bød på arbejdsro i den gang, I ved nok, og vi er kommet et godt stykke videre med projektet. Vi mangler kun liiige det sidste.

Det er blevet til mange fine løsninger, I selvfølgelig snart skal få lov at kigge nærmere på. Én af dem fortjener dog en ekstra lovprisning. Nemlig, vores nye matsorte dør, som efter min mening er en udsmykning i sig selv.

Det er altså utroligt, hvad én enkelt dør i en anden farve end de resterende i rummet kan gøre ved helheden. Rummets farver er i sig selv ret lyse, og pænheden melder derfor hurtigt sin ankomst.

Nej tak, til det pæne hér på matriklen. En matsort dør var derfor det oplagte valg. Ikke noget med at male karmene osv. Mal blot døren, det er længe fint og prøv med en kontrastfarve.

Hermed lidt flere bud på døre i kontrastfarver fra Pinterest.

Photocredit 

Photocredit

Photocredit

 

Kom nu, det er altså bare maling.

Kærligst 

Behind the scenes: Gangen fra en lidt anden vinkel 😉

Ain’t kalkmaling a bitch

Der kan forekomme vredesudbrud i dette indlæg, blot til en orientering.

Kalkmaling er det seneste projekt, jeg arbejder på i gangen. Et lidt mere langsommeligt et, fordi kalkmaling skal males på med en bred pensel i lange eller korte, alt efter udtrykket man ønsker, vilkårlige strøg. Se hér. Det er fint, intet problem.

Et andet problem er dog opstået, for den kalkmaling vil altså ikke helt det samme, som jeg vil.

For det første er det ikke bare en maling, der med lethed lader sig smyge op ad mine vægge. Det er nærmere – sirup. For det andet lod ekspeditricen mig fortælle at et enkelt lag maling dækker, som det skal, hvorefter jeg klappede i mine små fede hænder. Jeg maler nemlig altid mine vægge 3 gange. To gange mætter og dækker efter min mening ikke optimalt. Bum.

Men jeg skulle blive klogere. Bevares, malingen er tyktflydende og den dækker godt, men den hvide væg trænger desværre igennem hvor penselhårene varierer samt hvor penselstrøgene tager sin begyndelse. Det har været en forholdsvis frustrerende proces, fordi at effekten ellers er super lækker.

“Så maler du da bare to gange”, trøstes man af sit alterego og youtube-vejledningen ovenfor, men kalkmaling opfører sig stadig ikke som almindeligt maling, og lægger sig langt fra jævnt anden gang. Her suges malingen af det første lag og bliver, omend muligt, endnu mere stridsomt at “smøre” på væggen. Snøft.

Nej, kalkmaling er en bitch, men bitches get shit done, så jeg fortsætter min kalkmalingfærd og det skal sikkert nok lykkes mig at nå til vejs ende.

Kærligst Sab.

Nå ja, “Vil du male med kalkmaling igen?” spørger alteregoet afslutningsvist.

Ja – selvfølgelig, for effekten er som nævnt lækker, men jeg vil dog grunde min væg med en helt almindelig maling i samme nuance som kalkmalingen. Så man undgår at første lag suger andet lag til sig og det dermed kun bliver nødvendigt at male væggene én gang med kalkmalingen i al fald.

Desuden vil jeg efter endt maling seale mine vægge med den dertilhørende sealer selv om det matte resultat formindskes og væggene bliver en smule mere blanke. For væggene er sarte, særligt i nærkontakt med våde hunde, som billedet herunder illustrerer.

Hvad har I mon af erfaringer med kalkmaling?

Kærligst Sab, igen.

Okkerdrømme

Omkring vinterferien tikkede en messengerbesked ind på min mobil i stil med: “Jeg mangler inspiration til min entré. Er du frisk?” JA, selvfølgelig, for jeg elsker små “opgaver” som dem, særligt fordi det ikke er hos mig selv. Gnæk Gnæk.

Det er altid nemmere at indrette andres boliger og haver for den sags skyld, end sin egen. Hvorfor? Måske fordi, at det man bestemmer sig for hos sig selv skal være så holdbart, at man kan holde ud at gå i det – et par måneder i hvertfald.

Hos andre er det ikke en problematik, man skal tage stilling til. Der skal man nærmere overveje hvordan deres personlige stil kan afspejles bedst muligt i deres i boligindretning uden at funktionaliteten ryger. Uden funktionalitet dur helten nemlig ikke. Det har jeg lært på den hårde måde gennem flere års familieforøgelse og som hundeejer.

Sanne havde altså brug for ideer, og jeg foreslog hende to veje. Blå eller rød. Hun valgte den røde- eller okker/terracottavejen, som jeg nok nærmere vil kalde den. I dag ser jeg, at den blå var alt for nordisk minimalistisk til hende. En varmblodig okker/terracotta er det helt rigtige. Hun klæder sig ofte i brændte farver, hun skræmmes ikke af pyntegenstande i primærfarver og en stueendevæg har hun valgt at male i en lækker brændt grønlig farve.

Jeg skriblede ideer ned til hende, fandt farvekort og smed dem hendes vej. Hun accepterede og er nu i fuld gang og jeg glæder mig til resultatet.

Sannes entré er et lille kvadratisk rum med forholdsvis meget dagslys. Det var holdt hvidt-i-hvidt med sparsom indretning. Enkelt, nemt og funktionelt, som også kan forstås på en anden måde, men som langt fra egentlig er Sanne. Sanne er til fest og ballade, og det skal hendes entré også være. Jeg foreslog derfor en colorbox-agtig indretning.

“Mal alt!” på nær gulvet i samme okker/terracotta farve og sørme om hun ikke var frisk på det, selv om husbonden vist stadig skælver lidt. Undskyld N.

Desuden foreslog jeg hende en spejlvæg på den ene væg. En bænk, med skind og planter ved den anden samt en knage-anordning. Jeg foreslog hende at entreens lyskilder kunne være en kombination af væglamper øverst i en række på væggen med spejlene samt en mere hyggelig belysning ved bænken.

På gulvet i midten var min ide, at hun skulle placere et kelimtæppe.

Mit moodboard kan give et praj over hvad jeg har tænkt, selv om boardet allerede afviger fra de originale skiblerier Sanne fik. Sådan er det med ideer, de udvikles og omtænkes og når Sanne er færdig er resultatet helt sikkert et helt tredie.

/1 New works pendeller (pendellamper til hyggebelysning)

/2 Optic Wave Væglampe fra Design by us (væglampe som overordnet lyskilde)

/3 Planter, altid! Disse er fra IKEA.

/4 Jotun Lady farvekort. Brændte farver

/5 En spejlvæg. Disse er blandt andet fra fenomen.dk og barokko.dk

/6 Skind

/7 Jørgen Bækmarks Bænk i flet fra Coop.

/8 Kelimtæppe fra Afghanistan

Jeg glæder mig til at se mine teorier i praksis hos Sanne, så entréen ikke længere er min, men hendes.

Kærligst Sab

Update igen, igen, igen

Stadig ikke færdige og hermed fortsættes dette indlæg uden diverse undskyldninger. Vejen til helvede er jo som bekendt brolagt af selvsamme.

Lad mig i dette indlæg i stedet fokusere på alle de ting vi faktisk har nået.

Elektrikeren har været forbi, han mangler at tilslutte et eller andet, som han har forsøgt på at forklare mig en del gange efterhånden uden held. Han mangler endvidere at montere afbrydere og stik, men her er vi stødt på et problem. Det er ak og ve ikke længere muligt at købe de afbrydere, vi har monteret i de resterende rum i huset. Vi er derfor på afbryderjagt. Så hvis du kender nogen, der kender nogen, så sig endelig til.

Afbryderen er fra LK Classic sortimentet, (jeg beklager de fedtede fingre og spejlbilledet med fotografen.)

Mureren har været forbi og gulvet er lagt bortset fra et par kringlede hjørner og den sidste fuge. Det er så smukt og…sart, desværre. Men jeg håber virkelig, imprægneringen og den voksbehandling fliserne skal behandles med afhjælper det problem. Ellers…

For en sikkerhedsskyld har vi dækket gulvet til med pap.

Maleren har været forbi, og væggene er klar til kalkmaling. Jeg håber på, at tage de første strøg denne uge. Bør det være et benspænd?

Loftet er malet, listerne er sat op og endnu en omgang akrylfuge-arbejde kan tage sin begyndelse, inden de sidste omgange med højglansmalingen kan stryges på. Denne gang bruger jeg malerfinishfuge fra Dana Lim, som kan slibes og som svinder minimalt.

I sin tid da vi renoverede stuen faldt valget på højglansmaling til al tydelig træværk i rummet og den tråd har vi tænkt os at fortsætte. I al fald når det gælder bjælkerne i loftet. Vi har sidenhen malet diverse lister matte igen. Tiden rendte fra højglansmalingen, men effekten med bjælker i højglans er dog så fin, at vi gentager succesen i gangen.

Nå ja, jeg går udfra at A tænker i trappen. Han plejer at regne den ud. Det sker også, at han sender mig en mail med forslag til gelænder og ophæng, men ellers går det nok. Vi kan jo bare beholde, den vi har.

Kærligst Sab.

Det’ i og a’ æ tøj, det’ simpelthen for møg.

Sidste uges benspænd er opfyldt. Næsten da, for jeg er ikke helt færdig med at male bjælkerne endnu.

Det tager alligevel sin tid. Egentlig ikke fordi det tager sin tid, men fordi det skal gøres så mange gange og så er der altid et irritationsmoment, der rammer mig, når jeg skal male.

Forberedelsen! Selve malerarbejdet er jo nemt nok. Men forberedelsen er virkelig øv!

Først af med tøjet, så malerklunset på.

Så malergrejet frem og afdækning på, måske er man endda så uheldig, at man skal tape kanter med malertape.

Så slibe, så tørre af og SÅ male.

Så rengøre sig selv og penslen eller bild da dig selv ind, at du jo kan vente med rengøring af pensel, til du er helt færdig med malerarbejdet. Not!

Hvilket så resulterer i endnu en dyr pensel ud ad vinduet efter endt projekt.

Så malerklunset af og så rengøring af sig selv og de vilkårlige steder man trods afdækning kom til at strinte, ALLIGEVEL!

Altså, er malerarbejde indbefattet af en helt masse så’er, jeg af en eller anden grund glemmer, når resultatet står færdigt og heldigvis for det, siger jeg bare.

Jeg vil i gangen at male, vi skrives ved.

Kærligst Sab

En kork-affære

Kork hitter, det er ikke noget nyt, men nogle gange kommer en forelskelse snigende uden, man helt kan forklare, hvornår den virkelig slog ned i én. Var det da man opdagede Gry Fagers mormor stel for efterhånden længe siden. Var det da man spottede en pude i kork for et års tid siden, (som man i øvrigt stadig forbander sig selv over, man ikke fik med sig hjem). Eller var det da Ikea lancerede Sinnerlig kollektionen?

Jeg er ikke sikker. Men helt sikkert er det, at jeg har erhvervet mig en kork-affære og her er lidt inspiration til jer, hvis I heller ikke kan leve uden kork i boligen ret meget længere.

/1 Ikeas Sinnerlig Taburet, /2 Luckies Verdenskort Opslagstavle, /3 Bordskånere Fugle, /4 Rejsetaske / 5 Vitra Cork Family Taburet, /6 New works Pendel Material Kork

Rigtig god weekend derude.

Kærligst Sab

Akrylfuge og et benspænd

Jo, man kan faktisk godt skrive et indlæg om akrylfuge. Men jeg lover at gøre det kort.

Jeg har nemlig bestemt mig for at benspænde mig selv denne uge og det benspænd involverer akrylfuge.

Jeg SKAL have loftet i gangen spartlet, fuget og malet færdigt inden weekenden er omme og I skal være mine vidner.

For når loftet er færdigmalet er det tid til væggene og dem glæder jeg mig simpelthen sådan til at male. Ja, det er virkelig hul i hovedet at glæde sig til at male, men de vægge, jeg skal male er blevet de smukkeste vægge, jeg længe har set. Fuldspartlet og slebet af en hamrende kompetent malerinde, der virkelig kender sit kram og værner om sit fag. Hvor ofte møder man håndværkere som hende? Ikke ofte og jeg har altså mødt en del på vores renoveringsrejse.

Væggene står så knivskarpe og glatte, de nu kan stå i et gammelt hus, at man skulle tro, de var filtet. Men niks, det er de ikke. De har blot været under ekstrem kærlig behandling. Mange tak for det, malerinde.

Loftet fremstår nu med fermacellplader og mit kommende ugentlige aftenprojekt kommer til at bestå i at få dem til at fremstå glatte og hvide.

Filt på pladerne bliver ikke nødvendigt denne gang, eftersom der ikke er samlinger mellem pladerne. Der er så at sige ikke noget filten skal holde på.

Bjælkerne er grundet med en forseglingsgrunder, så diverse udtræk ikke kommer til at genere det færdige resultat. Dernæst skal der fuges med akrylfuge. Alle store revner og kantede overgange skal fyldes og afrundes. Akrylfuge er eminent til det job. Kør først en stribe fuge og udglat med en finger. Sørg for at have en våd klud ved hånden i tilfælde af fejl. Når først fugen tørrer op, bliver den som gummi og svær at arbejde med, også selv om det egentlig er et taknemmeligt præparat.

Akrylfuge er the shit – seriøst, og bør være en del af indholdet i enhver renoveringsentusiasts
værktøjskasse.

Vi skrives ved om benspændet eller noget andet.

Kærligst Sab.

Til den kommende mor

I mandags besøgte jeg et af mine bedste mennesker på Odense Universitets hospital. Hun er indlagt på barselsgangen med komplikationer, men efter omstændighederne går det heldigvis godt.

Jeg kom dog efter besøget i snak med nogle kolleger som tippede mig om nogle fine fødselstavler, de var stødt på på instagram. Jeg kan se at fænomenet ikke er nyt, faktisk har flere blogget om lignende, men  det er nyt for mig, måske fordi jeg ikke længere er vordende og at det efterhånden er længe siden, jeg var det.

Faktisk har jeg aldrig fået taget mig sammen til at få lavet sådan en fødselstavle med mine børns data, og som den ravnemor jeg er, indrømmer jeg her sort på hvidt, at det heller ikke går for godt med barnets bog som enhver mor med respekt for sig selv, jo gladeligt noterer nuttede finurligheder i.

Min datters bog har et par siders skriv, men min søn har intet andet end en masse løseark i en bunke. Det er endda så grelt i hans tilfælde, at vi ikke fik taget billeder til barnedåben, heller. Ja, det er virkelig under al kritik og nu, jeg er i gang med at skamme mig, kan jeg passende benytte lejligheden til at indrømme:

-at det er meget ofte, jeg glemmer at give min datter idrætstøj med til idrætstimerne. Det er hver onsdag, Sab. Fat det nu!

-at jeg næsten altid glemmer, at få deres overtøj med hjem til weekenden, så de intet har i nødstilfælde

-at jeg ofte glemmer at tjekke tabulex og skoleintra for informationer og i så fald for sent…

-at det altid kommer som en overraskelse at de skal have madpakker med i skole, hvorfor hvidt brød må kompensere for rugbrød, der desværre er muggent…IGEN!

-at de får lov til at spille alt for meget på iPaden, så jeg får tid til andre ting end at tage mig af dem

-at de får alt for meget kage, snolder og saftevand oftest på én gang i ét interval på en random søndag fra ca kl. 10-20.00

-og at de… jeg kunne sådan set fortsætte i det uendelige, men stopper for alles skyld her.

Derfor kære børn og omgivelser:

UNDSKYLD på forhånd.

Tilbage til fødselstavlen.

Jeg tror, jeg vil have mig anskaffet sådan et par stykker med mine børns data. Det er jo aldrig for sent.

Hell, jeg kunne endda få min egen fødselstavle genproduceret, selv om jeg vist har en broderet klokkestreng liggende et sted i gemmerne. Og dog, det vil måske alligevel være et udtryk for den ultimative narcissisme.

Men her er de altså, kære dejlige menneske, ravnemødre og vordende mødre derude.

En enkelt model i skala 1:1 fra The Birth Poster Pris: 60 euro.

Superheltemodellen fra Plakatdyr.com Pris:179 kr.

og den klassiske model, som fås i mange variationer og farver fra Plakatdyr.com Pris 139 kr.

Rigtig god weekend.

Kærligst Sab.

Ps. Tak for tippet Ida og Signe;)

Spiir DIY Award 2016