Adventskrans anno 2018 DIY

Jeg når lige at poste et indlæg om adventskransen inden det første lys skal tændes på søndag. Så hvis du er helt blank på dit design i år, håber jeg, jeg kan inspirere dig med min adventskrans. Men sæt lidt tid af til den, den er en smule mere avanceret i år. Yes we can.

Endnuenboligblogs adventskrans

Jeg opfinder selvfølgelig ikke den dybe tallerken selv hvert år. Jeg lader mig inspirere og opfinder på baggrund af min inspiration en ny variation.

Inspiration finder jeg faktisk bedst og mest af hos blomsterhandlere rundt omkring. Efterhånden er blomsterhandlerne også gode til at invitere til inspirationseftermiddage/aftener, hvor de sælger pynt og grønt, man netop kan bruge til at kreere dekorationerne hjemme. Det er da god stil, når man tænker på, at det i princippet underminerer deres business en smule. Forhåbentligt får de solgt nok tingeltangel på inspirationsdagene til at det kan gå rundt for dem.

Det du skal bruge

Hvis du skal lave en variation af denne adventskrans, skal du bruge følgende:

-et fad eller en rund bakke af en art. Jeg købte mit rustikke træfad ved blomsterhandleren.

-grønt og her skal du tænke spinkelt. Det er ikke store grankogler og nobelis gran, du skal binde denne krans med. Du skal nærmere finde korn i vejkanten, tynde grene med skud på og hvis du er heldig at have gode forbindelser, er det måske muligt for dig at komme i nærheden af tørrede hortensia. Derudover er basen i kransen vindhekse. Disse. De fås på planteskolen og er desuden også rigtig fine i krukkerne udenfor.

– vindseltråd og en tykkere tråd. Vindseltråden bruges til at fæstne det grønne med. Den tykkere tråd skal du bruge til at lave en ring, som base for din krans.  Her ses den type tråd, jeg har bundet min krans på. Den er tyk, men medgørlig og jeg husker helt ærligt ikke, hvorfra jeg har anskaffet min bunke. En god idé er at forhøre sig hos en blomsterhandler. Alternativt er det nemt at binde en basekrans af en tynd, ret bøjelig gren.

– hvid spraymaling. Jeg brugte også spraymaling til mit kalenderlys. Den kan du se hér. En frostspray kan også gøre det.

– lidt glimmer eller et par glimrede grene.

-4 lys og en limpistol til at fastgøre lysene med.

Sådan gør du

-spray alt det grønne hvidt og lad det tørre. Sørg for at den hvide maling ikke dækker helt. Man må gerne kunne ane det grønne eller brune i løvet.

-klip det grønne i små fine buketter, jo mindre, jo mere sofistikeret, jo større, jo mere rustikt. Vær dog opmærksom på at mange små fine buketter tager længere tid at binde, fordi der skal flere til at dække basekransen med. Jeg bandt ikke denne krans på et kvarter. Nærmere 4-5 kvarter. Sørg for at du skifter naturligt mellem de forskellige typer løv og lad gerne lidt korn stritte ud hist og pist.

Når jeg binder kranse, begynder jeg et vilkårligt sted, men jeg placerer altid den efterfølgende buket under den første. På den måde får jeg dækket stilkene på buketten før. Jeg binder så at sige mod uret.

-Når kransen er bundet glimres den, eller der stikkes lidt glimmergrene i den. Jeg købte mine glimmergrene. Jeg kunne ikke stå for dem, men det er altså relativt nemt at finde skolelimen frem, pensle en gren og drysse den med glimmer.

-til sidst sætter du en klat lim på fadet, hvor dine lys skal stå og lægger kransen omkring lysene. Jeg har valgt almindelige lys til denne, men tykke lys er også en mulighed og i så fald, er det ikke nødvendig at fæstne med lim.

Sådan kan du binde dig en adventkrans.

God fornøjelse med dit design. You can do it.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *