Bind kranse – det skal du bruge

Det har efterhånden handlet om kranse her på bloggen en del gange. Det handler eksempelvise om kranse lige her og her, men det slog mig for nyligt, at jeg mangler at skrive et indlæg om alt det, du skal bruge for at kunne binde dine kranse. Kort og præcist. Helt uden dikkedarer.

Alt til kranse

Sådan en får du i dag.

Kranse i alle sæsoner og i alle rum

Kranse er taknemmelige accessories i din indretning. De kan bindes i alle årets sæsoner og de er super nemme at udskifte, når de er blevet for kedelige at se på. De kan bindes til hoveddøren. De kan bindes til ydervæggen. De kan hygge på døren til skuret, og de kan placeres på en stol med patina ved et efterårsstilleben.

Mulighederne er også mange indendøre. De kan bindes til indersiden af hoveddøren. De kan bindes til stuevæggen. De kan bindes i lavendel til dit badeværelse eller hvorfor ikke – soveværelset.

Det er svært at begrænse mulighederne, og jeg har svært ved at få hænderne ned over selvsamme. Derfor, lad os få materialelisten på plads.

Det skal du bruge

Det er ikke et must, bestemt ikke, men jeg må simpelthen erkende at blomsterbinding blev nemmere for mig, den dag jeg investerede i en værktøjskasse til mine materialer. Det var den dag, blomsterbinding stoppede med at være frustrerende heldagsaffærer, fordi jeg ikke længere skulle bruge timer på at finde vindseltråd eller jutegarn et eller andet sted på matriklen (#2500m2) Så altså første punkt på listen.

STANLEY VÆRKTØJSKASSE 24"
Værktøjskasse fra Harald Nyborg
  • Vindseltråd er det næstvigtigste punkt på din materialeliste. Gerne i forskellige farver. Grøn, sort, sølv, messing, men giv aldrig mere end 10-12 kr for en rulle. Aldrig.
  • Jutegarn eller naturgarn. Kært barn har mange navne, og jeg bruger virkelig jutegarn til meget. Den er rustik og naturlig og passer til det meste. Jeg bruger den til ophæng, til bånd om gaverne, til at samle buketter. Alverdens ting. Køb rigeligt, når du støder på det i Netto. Det vil du jævnligt gøre. Hvis ikke, vil Bilka helt sikkert være behjælpelig.
  • Beskæresaks og universalsaks er vigtige materialer og jeg har godt nok haft mange i tidens løb, mest fordi jeg ikke havde en værktøjskasse. Beskæresakse har det med at forsvinde. Jeg anbefaler dig, hvis du er seriøs omkring binderiet, at du anskaffer dig en af hver som er decideret designet til formålene, men helt ærligt har en enkelt universalsaks fungeret fint til mine behov. Jeg er ikke typen, der husker at universalsaksen kun er til tråd og at beskæresaksen kun er til grene. Just saying. Universalsaks fra Jemogfix. Pris: 50 kr. Beskæresaks fra Jemogfix Pris: 69.95

Kranse til kranse

Kranse. ‘Jamen dem binder jeg jo’, tænker du nok, og det er selvfølgelig idéen med dette indlæg, men det sidste punkt på listen, du har brug for er alligevel kranse.

  • Kranse til at binde dine blomster og blade omkring. De kan genbruges i det uendelige, hvis du sørger for at pille blomsterne af dem igen og hænge dem et tørt sted. Anskaf dig et mindre udvalg af halmkranse i forskellige størrelser og et par ringe i metal. Så er du klar til store og pompøse kranse og de enkle og fine. Hold øje med Netto. De kan sagtens have halmkranse på tilbud. Hvis ikke, så ty til Bilka eller et plantecenter. Messing ring fra Strups, som i øvrigt også er fin uden grene. Pris: 200 kr for to.
Strups ring med Eukalyptus

Det var det. Helt uden dikkedarer, men hvis du nu synes, du alligevel godt kunne tænke dig lidt dikkedarer, så har jeg følgende idéer.

Dikkedarer til dine kranse

  • Tråd i forskellige størrelser. Det sker, du får brug for tykkere tråd til dine binderier. Ret ofte sætter man tykkere tråd i stearinlysene inden de skal i ler, for at de sidder bedre fast. Andre gange kan en tynd messingtråd fungere fint som en guirlande i en dekoration.
  • Lim. Det være sig spraylim, en limpistol og en lille skolelim. Lim kan virkelig være en god ven, når dine kranse kræver lidt ekstra pynt. Find det hele i Panduro.
  • Pynt. Alverdens former. Glitter, glimmer, lædersnor, snekugler, nisser – fortsæt i det uendelige, men sørg for pynt til enhver lejlighed. Børnene vil elske dig for det. Hold øje med Netto.

Hov, det blev jo et langt indlæg igen. Beklager. Jeg kan ikke lade være.

Rigtig god fornøjelse med dine kranse.

Kh Sabrina

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *