Dæk bordet med vintage glas

Dette årtis store glastrend må være vintage glas og heldigvis for det, for de er for det første virkelig nemme at opstøve, hvis ikke man har for mange præferencer. For det andet får de med garanti dit dækkede bord til at shine om kap med dit stolte smil, når du byder gæsterne velkomne.

vintage glas med saft
vintage gas med saft

Der er virkelig mange vintage glas på markedet og med præferencer mener jeg, at dine vintage glas sagtens kan blive meget, meget dyre, hvis du går efter bestemte mærker og årstal. Gør du derimod ikke det, kan du sikkert bruge mine fif nedenfor.

vintage glas
vintage glas

Hvordan vælger man vintage glas?

Når du skal vælge dine vintage glas findes der kun to regler, du skal være opmærksom på. Den ene er, at det skal være facetslebet- eller farvede glas du vælger. Den anden er, at de skal være vintage. Faktisk vil jeg påstå at vintage er knap så vigtigt som facetslebet eller farvet, for der findes masser af nye varianter som ligner uden at være.

Derudover, hvis vi virkelig skal opstille endnu en regel, er det super hyggeligt at du vælger forskellige glas. Altså én type til rødvinen, én type til hvidvinen og én type til vandet. Varierede glas gør dit bord smukkest og er du rigtig frisk, varierer du endnu mere, så dine rødvinsglas eventuelt også er forskellige.

vintage glas på nytårsbordet
vintage glas på nytårsbordet- Læs mit indlæg her.

Det giver dog ro til bordet, hvis du sørger for at nogle af dine service-elementer er ens. Såsom ens tallerkner, ens bestik ens servietter. Det skal ikke ligne et cirkus.

Vintage glas på påskebordet
Vintage glas på påskebordet. Læs mit indlæg her.

Hvor finder man vintage glas?

Helt ærligt, overalt.

  • I dine bedsteforældres vitrineskabe og måske i dine forældres. Spørg om du må få dem som arveforskud, de bruger dem garanteret ikke længere.
  • På markeder i det danske ganske land. Jeg fandt champagneskåle på Brørup marked for nogle år siden til 10 kr. stykket. Der er tonsvis af glas i markedshallerne på det marked, hvis du kommer i nærheden.
  • I den lokale genbrugsbutik. Her er de ofte særligt billige, fordi de som oftest ikke er af krystal. De er stadig vintage og facetslebet og om natten er alle katte grå.
  • På DBA selvfølgelig. Her finder du dem oftest i større partier. Så hvis du er en ‘get it overwith’-type er DBA virkelig genbrugsmetropolen for dig.
  • På de sociale medier som instagram og facebooks market place. På instagram er min erfaring dog, at det er specialiserede samlere, der sælger fra deres vintage shops og dermed stiger prisen betragteligt.

Der er altså glas at finde alle vegne og et bord dækket med forskellige slags er både hyggeligt og indbydende. Ikke mindst processen i at finde de helt rigtige til dit temperament.

Så trods snebygerne i maj og gå på jagt efter vintage glas til sommerens grillaftener. Roséen smager med garanti bedre i glas som dem.

KH Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *