Den nemmeste blommesaft

Så er det nu, det bugner med sensommerfrugt og bær på træerne og derfor nu, det er tid til at få opskriften på verdens nemmeste blommesaft.

Lad blot din tuttifrutti saftkoger stå på loftet, du er færdig med saften inden, du får den fundet blandt alt det andet habengut alligevel.

Find i stedet en gryde frem, et par henkogningsflasker og pluk dig et kilo blommer i det nærmeste blommetræ. Garanteret, det er muligt at finde et, hvis ikke selv du har et i haven.

Det skal du bruge:

1 kg blommer

500 g. sukker

1 1/2 l vand

2 vanillestænger – flæk dem lige.

1 -2 citroner.

Sådan gør du:

Hæld vandet, blommerne og vanillestængerne i en gryde. Giv det et opkog og lad det koge 10 min. Sluk for blusset og lad vandet med blommer og vanille køle helt ned. Det tager et par timer, som det helt sikkert også ville tage mig at finde min tuttifrutti saftkoger frem.

Si så blommerne fra saften. Et dørslag med et viskestykke i fungerer glimrende. Kassér blommerne til kompost, hvis du har sådan en bunke et sted.

Hæld saften i en gryde, sammen med sukkeret. Giv det et opkog, til sukkeret er opløst. Pres én til to citroner i saften alt efter hvor meget syre, du mener, din saft bør have. Husk blot at sødt altid spiller bedst med lidt syre on the side.

Hæld så saften på skoldede flasker.

Og drik den fortyndet med vand og is eller hvorfor ikke – med danskvand.

Dejligt læskende.

Velbekomme

Kærligst

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *