DIY – Adventskrans med tørrede blomster

Adventkrans med tørrede blomster

Jeg når lige at poste et indlæg med endnuenboligblogs bud på en adventskrans 2018 inden det første lys skal tændes på søndag. Så hvis du er helt blank på dit design i år, håber jeg, jeg kan inspirere dig med min adventskrans.

Men sæt lidt tid af til den, den er en smule mere avanceret i år.

Yes you can.

Adventkrans med tørrede blomster

Endnuenboligblogs adventskrans

Jeg opfinder selvfølgelig ikke den dybe tallerken selv hvert år. Jeg lader mig inspirere og opfinder på baggrund af min inspiration en ny variation.

Inspiration finder jeg faktisk bedst og mest af hos blomsterhandlere rundt omkring. Efterhånden er blomsterhandlerne også gode til at invitere til inspirationseftermiddage/aftener, hvor de sælger pynt og grønt, man netop kan bruge til at kreere dekorationerne hjemme. Det er da god stil, når man tænker på, at det i princippet underminerer deres business en smule. Forhåbentligt får de solgt nok tingeltangel på inspirationsdagene til at det kan gå rundt for dem.

Adventskrans med evighedsblomster

Det du skal bruge

Hvis du skal lave en variation af denne adventskrans, skal du bruge følgende:

  • Et fad eller en rund bakke af en art. Jeg købte mit rustikke træfad ved blomsterhandleren.
  • Pyntegrønt og her skal du tænke spinkelt. Det er ikke store grankogler og nobelis gran, du skal binde denne krans med. Du skal nærmere finde korn i vejkanten, tynde grene med skud på og hvis du er heldig at have gode forbindelser, er det måske muligt for dig at komme i nærheden af tørrede hortensia. Derudover er basen i kransen vindhekse. Disse. De fås på planteskolen og er desuden også rigtig fine i krukkerne udenfor.
  • Vindseltråd og en metalkrans fra eksempelvis Strups. Vindseltråden bruges til at fæstne det grønne med. Jeg havde ikke en metalkrans, men noget tykt tråd, og jeg har derfor blot samlet min egen metalkrans af den tråd. Hvor tråden er fra, husker jeg simpelthen ikke, men forhør dig på planteskolen eller blomsterfloristen, hvis du gerne vil eje noget lignende. I det hele taget er det en rigtig god idé at anskaffe sig et basislager til julebinderiet. Sådan et lager giver jeg dig et godt bud på lige her.

  • hvid spraymaling. Jeg brugte også spraymaling til mit kalenderlys. Den kan du se hér. En frostspray kan også gøre det.
  • lidt glimmer eller et par glimrede grene.
  • 4 lys og en limpistol til at fastgøre lysene med.

Sådan gør du

-spray alt det grønne hvidt og lad det tørre. Sørg for at den hvide maling ikke dækker helt. Man må gerne kunne ane det grønne eller brune i løvet.

  • klip det grønne i små fine buketter, jo mindre, jo mere sofistikeret, jo større, jo mere rustikt. Vær dog opmærksom på at mange små fine buketter tager længere tid at binde, fordi der skal flere til at dække basekransen med. Jeg bandt ikke denne krans på et kvarter. Nærmere 4 – 5 kvarter. Sørg for at du skifter naturligt mellem de forskellige typer løv og lad gerne lidt korn stritte ud hist og pist.

Når jeg binder kranse, begynder jeg et vilkårligt sted, men jeg placerer altid den efterfølgende buket under den første. På den måde får jeg dækket stilkene på buketten før. Jeg binder så at sige mod uret.

  • Når kransen er bundet glimres den, eller der stikkes lidt glimmergrene i den. Jeg købte mine glimmergrene. Jeg kunne ikke stå for dem, men det er altså relativt nemt at finde skolelimen frem, pensle en gren og drysse den med glimmer.

Adventskrans med evighedsblomster

  • Til sidst sætter du en klat lim på fadet, hvor dine lys skal stå og lægger kransen omkring lysene. Jeg har valgt almindelige lys til denne, men tykke lys er også en mulighed og i så fald, er det ikke nødvendig at fæstne med lim.

Adventkrans med tørrede blomster

Sådan kan du binde dig en adventkrans, og du kan bruge den igen og igen.

God fornøjelse med dit design. You can do it.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *