DIY: Bind da din egen buket

Det er nemt at binde sin egen buket og det kan gøres til cirka det halve af prisen for en buket ved den lokale blomsterdekoratør. Gør det, når du alligevel mangler en værtinde gave, du får nemlig flere buketter end én ud af denne opskrift.

Buket med gul orkide

Jeg viser dig vejen. Følg med.

Bukettrends lige nu

Der hersker to store bukettrends i blomsterverdenen lige nu. Den subtropiske buket og evighedsbuketten. Begge typer rummer elementer fra hinanden. Den subtropiske buket kan sagtens indeholde tørrede blomster og evighedsbuketten kan sagtens indeholde subtropiske blomster. Det er et skønt og vildt sammensurium og jeg er fan. Jeg skulle lige æde den med farvede brudeslør, men jeg forstår, det er fedt på en hypersyntetisk facon, særligt når de blandes med friske blomster.

Bind din egen buket

I dette indlæg er det dog den subtropiske variant, jeg har forsøgt at gå med. Evighedsbuketten kan du selv nappe fra dette indlæg.

Det skal du bruge til din buket

 • Blomster. Selvfølgelig skal du bruge blomster. Jeg anbefaler, at du finder tre billige buketter fra dit lokale supermarked eller endnu bedre – fra haven. Sørg for at farverne ikke passer specielt godt sammen. Du er interesseret i et vildt og subtropisk look, ikke et pænt tone-i-tone look. Jeg har forårsblomster i min, fordi det er forår i New Zealand, hvor jeg befinder mig lige nu.
 • Subtropiske elementer som blade eller blomster er essentielle og jeg er med på, at det godt kan være sin sag at få fat i. Lad mig derfor uddybe det punkt i næste afsnit
 • Tørrede blomster, kornaks eller blade. (Lad os lige holde de syntestisk farvede udenfor denne buket.) Kornaks finder du i grøftekanterne. Blade kan være i form af visnede græsser og tørrede blomster kunne være hortensiablomsterstandene, du ikke fik klippet ned i foråret. I princippet gælder alle visnede blade og blomster med lang stilk på din vej.
 • Saks og snor til at holde på din buket.
 • En smuk vase, naturligvis. Mangler du inspiration til vaser, har jeg gode bud her.

Subtropiske blomster eller blade

Vi lever ikke i et subtropiske klima – endnu i hvert fald, det er derfor ikke lige til højrebenet at støve subtropiske planter op. Slet ikke hvis buketten skal holdes inden for et vist budget.

Farverige blomster

Men det kan lade sig gøre. Det er efterhånden billigt at anskaffe sig eukaluptusplanter i Danmark og orkideer har vi nok af. Mit råd er derfor, at du anskaffer dig et par grene fra en eukalyptusplante og en blomst fra en orkide. Det er lige før jeg vil tro, at orkideer i Danmark kan fås så billigt, at det kan betale sig at købe en hel plante.

Store bregneblade fra haven eller en andens have vil også gøre sig godt i din buket og hvis ikke én af hver, så en enkelt af de tre. Alternativt kan din lokale blomsterdekoratør helt sikkert være dig behjælpelig med et par kæmpe blade eller et par eukalyptusgrene.

Sådan gør du

 • Sørg for at fordele dine blomster for sig, så de er nemme at få fat i enkeltvis. Du skal konstant bruge den ene hånd til at holde om din buket og du orker ikke blomster der vikler sig sammen.
 • Begynd din buket med en stor eller lang blomst. Du vil gerne have en asymmetrisk buket. Derfor skal den største og længste blomst – i dette tilfælde et stort blad – IKKE være i midten.
Kryds blomsterne og abstraher fra min hypermobile hånd. Billedet ville ikke vende sig.
 • Bestem dig for et punkt, hvor din buket skal samles og kryds så det punkt med de resterende blomster. Én for én. Ikke noget med at lægge to blomster den samme vej over hinanden. Du skal krydse indtil du er tilfreds med størrelsen af din buket.
 • Varier dit valg af blomster. Tjek din buket løbende. Hvordan ser den ud? Er der kommet to lilla blomster for tæt på hinanden? Har den store forvildet sig ind i midten? Omarranger langs afsted.
 • Sno en snor rundt om buketten, når du er tilfreds og klip stilkene skråt, så de har en større sugeflade.
Snor om centrum
Beskær grenene med et skråt snit.
 • Gør det hele igen, for du har sikkert flere blomster og forær den smukkeste buket til værtinden. Det er altid god stil.
Vild og farverig i fuld flor
Og en gang til

God fornøjelse med projektet og husk at øvelse gør mester.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *