DIY – Julekrans med kugler

December er lige på trapperne, og du mangler stadig en julekrans til døren. En vild og kitschet amerikaner af en julekrans vel at mærke.

Tag det roligt, jeg hjælper dig med at binde den i dette indlæg. Faktisk hjælper, jeg dig så meget, at du ikke behøver at binde en ny næste år. Denne julekrans kan nemlig bruges på din dør igen og igen.

Lad os komme i gang.

Julekrans med masser af julekugler

Det skal du bruge til din julekrans

 • En halmkrans. Lad dig ikke forvirre af min krans. Jeg befinder mig i New Zealand for tiden, og det var denne type eller ingen, jeg kunne komme op med. Du skal blot holde dig til en god gammeldags halmkrans. Hvor stor, bestemmer du. Jeg har brugt en krans med en omkreds på omkring 35 cm. Så den blev stor.
Det skal du bruge til din julekrans
 • Limpistol og lim. Masser af lim. Mere end du tror.
 • Julekugler. Masser. Flere end du tror. Jeg vil råde dig til at bruge plastikkugler, så dine kugler kan holde til vejr og vind. Din krans skal sikkert hænge på fordøren. Køb masser af kugler og gerne i forskellige størrelser og faconer. Små og store, runde og aflange. Du kan finde en variant lige her, men ellers er mit bud, at du finder dem i varehuse, hvor der kan bestilles store partier hjem. Eksempelvis i Bilka.
 • Glimmer/plastikguirlander. Igen er mit bud, at du tager forbi et varehus. Glimmerguirlander er ikke et must, men de fungerer som en fin base for dine kugler. Nøjagtig som gran ellers ville have gjort.
 • Jutegarn eller et bånd til at hænge din dørkrans op med.
 • Det var det , nå jo – lidt plastikblade med glimmer, kan også være fine at stikke i kransen hist og pist.

Sådan gør du

Bind din krans et sted, hvor det er helt fint at alt omkring kransen bliver viklet ind i limtrevler. Damage control er altid en god idé.

 • Bind jutegarn om kransen, så du har dit ophæng klaret. Det vil være meget uheldigt, at opdage at du mangler det, når alle kugler er limet på kransen. Det vil ærgre dig, (det har ærgret mig mange gange). Det gælder i øvrigt altid, når du binder kranse.
 • Hvis det er lykkedes dig at finde glimmerguirlander a la dem, jeg har fundet, skal du begynde med at lime dem på din halmkrans. Én guirlande på indersiden og én guirlande på ydersiden. Lykkedes det ikke at finde dem, skal kuglerne nok dække din krans fint alligevel. No worries.
Julekrans med glimmerguirlander
 • Tag metalophængene af dine kugler, så de er klar til at få lim og blive en del af din krans.
Tag metalophænget af kuglerne
 • Begynd med en anker-kugle – så at sige. Jeg begyndte med en stor kugle jeg limede fast på kransen nær ophænget. Den kugle arbejdede jeg mig udfra. Det er som et puslespil, blot meget sjovere, at lave sådan en krans. Du skal prøve dig frem og sætte kuglerne, som de passer bedst. Store og små i en stor blanding.
Begynd med en anker-kugle, du arbejder dig udfra
 • Lim godt. Du skal sørge for at vende tutterne, ned mod kransen, så de ikke syner i det endelige resultat, og giv den så gas med limen. Også mellem kuglerne. Din julekrans skal jo gerne kunne hænge ude længe.
Masser af lim på kuglerne
Godt med lim mellem kuglerne

Sådan binder du en vild amerikaner julekrans. Den er ikke just nordisk minimalisme, men den er bestemt lige i øjet.

Mangler du i øvrigt inspiration til flere juledekorationer så se her og her.

God fornøjelse med projektet. Det bliver helt sikkert sjovt.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *