DIY stofposer

For to år siden bestemte jeg mig for at lære at sy.

Jeg har flirtet lidt med håndarbejdet mange gange, men altid uden den helt store succes. Det er som regel endt med noget a la dette: “jeg vil da sy det her -vild med dans -outfit til min datter, selv om jeg aldrig har syet noget til ende før…, men hvor blev centimetermålet nu af? Argg nu knækkede nålen sgu og hvilken f……vej er trådretningen og hvad fanden skal jeg egentlig bruge trådretningen til?

Men altså for to år siden kørte jeg mod Stof og Stil, købte mønstre, stof og sykasse med startkid og fandt den 100 år gamle støvede symaskine frem. Jeg gik i gang og gik i stå…igen. Nu er mønstret, jeg købte til en femårig, fordi min datter dengang var 4, blevet for lille. Nu er hun 6 år.

Men altså her for nylig satte min veninde, Kirsebær og jeg hinanden i stævne – og vi skulle sy, alt i mens vi ordnede verdensituationen. Det er samlet set blevet til to aftener, én i kalenderen, et par baggy-bukser med tilhørende bluse til hendes søn og et par stofposer til mig.

diystofpose-2

Jeg droppede “vild med dans-outfittet”og begyndte i stedet helt forfra med den nemmeste opgave. Mønstret er i al fald stemplet EASY. Jeg lyver, hvis jeg vil forsøge at bilde jer ind, at det har været helt easy. Jeg har altså bøvlet med det en smule, men det er nu lykkedes mig at sy en pose til mig selv, som i første omgang agerer urtepotteskjuler, men som i realiteten kan agere alt muligt.

Opkriften får I her:

Klip to kvadratiske stykker i det stof I lyster i forholdet 1:2,4 alt efter hvor stor stofposen skal være. Jo, det er et mærkeligt ulige forhold, men det giver altså posen de bedste proportioner. Prøv evt.  med 25 cm på tværs og 60 cm på langs.

Min Pose har opskriftens mål: 62 cm x 26 cm, ikke helt et 1:2,4 forhold, men eftersom jeg ser det, må det forhold være fint.

Klip to stykker. Det ene stykke er stofposens for.

Fold posen ret mod ret og sy langs siderne. Det hedder vist en sidesøm.

Derefter skal sømmene presses til siderne med et strygejern så de syner skarpe, når den færdige stofpose skal vendes.

Sy hjørnere og klip dem af over syningen, så de ikke fylder i stofposen.

stofpose-moenster

Læg til sidst foret ind i stofposen ret mod ret og sy dem sammen foroven. Husk at lade et lille stykke stå åben, til at vende stofposen igennem.

Når stofposen er vendt, sys en fin stikling hele vejen rundt i kanten, som tilmed lukker “vendehullet”

(Der er vist ingen, der er i tvivl om, at jeg er nybegynder hér. Jeg håber virkelig, I forstår hvad jeg mener.)

Men altså, det er ikke svært og det gøres på 5 minutter, når man lige får fat i metoden. Man kan jo bruge poserne til alt, nylonstrømper i skabet, vatrondeller i badeværelset, småkager fra dåsen og altså planter.

God fornøjelse med det.

Kærligst Sab.

Ps. Hvis stofposerne virker for slatne, kan stofdug jo også bruges alt afhængigt af hvad poserne skal bruges til.

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *