En entré med plads til overtøjet

Er overtøjet i entréen også husets a-hole hos dig? Det er det for mange, fordi en entré ofte skal kunne rumme meget mere, end den er indrettet til.

Jeg giver dig derfor mit bud på en funktionel entré med plads til overtøjet i dette indlæg, eller rettere jeg hjælper min evige forsøgskanin, Anne.

Måske lykkes det mig også at hjælpe dig.

Hvad har din entré (egentlig) brug for

De fleste entréer bugner lynhurtigt med overtøj, sko og tasker, hvis ikke Marie Kondo er kommet helt ind under huden på matriklens beboere, eller man er så heldig at have et bryggers. Det er derfor en god idé at holde stilen i garderoben enkel. Diverse beklædningsgenstande vil hurtigt nok “rode” for øjet.

Tænk derfor først og fremmest funktionelt, hvis du bestemmer dig for at ændre garderobepladsens forhold, og bestem dig for hvad den virkelig har brug for.

De fleste entréer har brug for følgende

  1. En god stabil knage til de voksnes overtøj og måske en knage i børnehøjde til børnenes overtøj.
  2. Et spejl.
  3. En god skohylde, som kan holde styr på nogle af skoene i huset – ikke alle.
//Fodliste fra jemogfix. // Hattekrog fra jemogfix. // Spejl fra Hübsch . // Puf i velour fra Nimara.dk

Det var det. 3 ting. Helt enkelt.

Her begynder vi også i Annes.

Annes entré nu

Annes entré er i virkeligheden klassisk. Knagerækken er for lille. Skohylden er for lille og lige så er børneknagen. Der er ikke noget spejl ved garderoben, og der er en forholdsvis optimistisk tilgang til, hvor meget overtøj garderoben egentlig skal kunne rumme.

Der er ganske enkelt brug for mere plads til tøj og sko, et spejl og en god strategi med, at kun vinterjakker hænger fremme om vinteren, og kun sommersandaler står fremme om sommeren.

Annes kommende entré

Det er ikke meget, der skal til for at garderobehjørnet fremstår mere funktionelt. Jeg foreslår, at Anne monterer en lang knage fra hjørnet til skabet samt en mindre knage i børnehøjde til børnenes overtøj på væggen ved døråbningen. Derudover er mit forslag, at hun udskifter plakaten med et aflangt spejl og fjerner den eksisterende skohylde.

Rummet har brug for mere opbevaring til sko og tasker, jeg foreslår derfor at Anne monterer en skohylde langs væggen fra hjørnet til skabet. Præcis, som jeg har skitseret det nedenfor.

Funktionelle DIY løsninger

Anne er heldigvis frisk på gør-det-selv løsninger. Hun er derfor også selv frisk på at montere fodlisten med hattekrogene, som vist på billedet.

Fotokredit: Femina.dk Knagen danner en naturlig skillelinje mellem de to farver.

Skohylden har hun uddelegeret til en tømrer, men det er bestemt en løsning, man selv kan lave. Særligt hvis man kan få hjælp til at save træpladerne ud. Stængerne i mellem rummene er ikke nødvendige.

Fotokredit: Nordisk_stil. En fin DIY løsning på en skohylde. Jernstængerne er ikke nødvendige at tilføje i Annes Entré.

Det smarte ved begge løsninger er, at de kan rumme forholdsvis mange jakker og sko. Skohylden har til med plads til opbevaring af skoletasker og kurve med vanter oven på. Garderoben bør altså kunne rumme alt det den skal kunne, og så er begge løsninger til at komme til for penge. Både fodlisten og skohylden skal males i samme farve som væggen, de skal monteres opad.

Vælg rolige farver

Jeg har foreslået Anne at male gangen i to rolige farver. Overtøj og sko skal nok give masser af uro i sig selv. Jeg har foreslået Soft Skin fra Lady Pure serien som den lyse kontrast og Elegant fra samme serie som den mørke kontrast. Soft skin males over knagen til voksentøjet og på de resterende vægge i gangen.

Soft skin fra Lady Jotun. Males over DIY knagen og i resten af entréen.

Væggen under knagen samt DIY knagen males med Elegant.

Elegant fra Lady Jotun males under og på DIY knagen

Farvernes skilles dermed naturligt af knagen og selve skillelinjen fortsættes på ‘børnevæggen’, for at give et pænt flow i entréen. Børneknagen, som voksenknagen, males også i Elegant, men hænges i børnehøjde.

En ekstra detalje

Anne skrev til mig, at hun godt kunne tænke sig en skammel, eller noget lignende, familien kan sidde på, når der skal bindes snørebånd og deslige. Jeg foreslår derfor en puf, som ikke har noget ryglæn. Der er dermed plads til flere små numser ad gangen og flere vinkler at binde snørebånd fra. Der er dog en ulempe. Flader har det med at tiltrække sig alverdens ting og sager, så du skal være skarp i oprydning eller ligeglad, hvis du anskaffer dig endnu en flade til din entré.

Puf fra Nimara.dk

Vi må se, hvad det ender med hos Anne. Jeg følger naturligvis op på sagen.

KH Sabrina

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *