En modig bolig vol. 1

Det er tid til en boligreportage, en modig boligreportage.

Kom med indenfor.

I 2001 overtog Ditte og Mikael deres drømmebolig.  De var begge enige, da de besøgte huset første gang. Dét hus måtte de eje. Huset blev oprindelig bygget i 1939 af den lokale kunstmaler. Han havde brug for vidder og et atalier. Det er derfor store rum, man træder ind i, når man bydes velkommen hos Ditte og Mikael. I det hele taget er huset stort og “spildpladsen” som Ditte beskriver den, er netop en af forcerne ved huset. Den sætter de pris på, og de sætter en ære i ikke at udnytte samtlige kvadratmeter.

Et modigt gulv

Når man bevæger sig op ad den smukke granittrappe, Mikael, som er anlægsgartner, har opført og åbner hoveddøren, er det et smukt lyseblåt gulv der først og fremmest springer en i øjenene. Gulvet er belagt med polyuretan. Et ekstremt slidstærk og lyddæmpende materiale “og så kan det males, hvis man bliver træt af farven”, siger Ditte. Valget faldt på den blå farve, fordi det oprindelige klinkegulv havde den blålige nuance, og fordi de begge havde sat stor pris på klinkegulvet, der desværre trængte til en omfattende restaurering.

Polyuretan blev det i stedet til og gulvet fortsætter nu ind på toilettet og skaber derfor en fin sammenhæng i stueetagen.

Ditte og Mikael har forstærket farven ved at placere en lækker blå daybed ved vinduet og et tungt mørkeblåt velourgardin. Lækre detaljer som gør gangen hjemlig og perfekt til en snak over en velkomstdrink, når vennerne kigger forbi.

Det er i detaljerne…

Detaljerne i Ditte og Mikaels bolig er interessante. Vindueskarmenes bundstykker er de oprindelige, og de fleste er af sten. Smukke og rustikke og ikke mindst store og bombastiske. De er tilmed placeret på de gamle radiatorer rundt i huset. De tager plads i rummene og kalder på opmærksomhed, derfor har Ditte og Mikael ikke stenene fyldt til randen med nips. De får modigt lov at fremstå som møbler i rummene.

Det samme gør den gamle kamin og pejsen. De og stenstykkerne er særlige detaljer huset er født med og de emmer af den sjæl og autencitet ældre huse ofte kan gøre, hvis de renoveres med omtanke og kærlighed.

En anden detalje er Ditte og Mikaels valg af plakater og posters på væggene. Langt fra dem alle kan købes i plakat-netshops. Ditte siger, at de blandt andet finder deres udsmykning på kunstmuseer og fotobøger, og så er de glade for at kigge på billeder af deres yndlingskunstnere. Her en trængende af slagsen.

Ideen med at vælge posters som ikke findes i samtlige netshops giver huset originalitet, og så passer det fint til de atypiske detaljer huset ellers har. En dejlig modig bolig.

Se med, når jeg om et par indlæg fortsætter hos Ditte og Mikael i deres bolig  som mest af alt er modig, og hvis ikke du kan vente så længe, kan du se flere af mine boligreportager her og her.

Kh Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *