En modig bolig vol.2

Jeg slap Ditte og Mikael og deres modige bolig sidst efter en mindre beskrivelse af deres posters og plakater på væggene.

Plakater og posters de blandt andet fandt i museumshops og fotobøger af deres yndlingskunstnere. I dag vil jeg endnu engang invitere indenfor i deres modige bolig.

Ditte og Mikael overtog som sagt en bolig oprindeligt opført af en kunstner, som havde brug for store rum og masser af lys til at udføre sin kunst i. Derfor er Ditte og Mikaels stue også et stort rum. Sofaen er det mest dominerende møbel i rummet, for som Ditte siger, er de en stor familie og der skal være plads til alle.

Læg mærke til at Ditte og Mikael modigt har valgt at placere sofaen med ryggen ud mod rummet i stedet for ind mod væggen, som den traditionelt placeres. De har dermed skabt et rum i rummet, der lægger op til masser af fjernsynshygge. Sofaen omfavner så at sige fjernsynet og gør familehyggen i rummet intimt. På den anden side af stuen har Ditte og Mikael placeret en stor reol som de bruger til udstilling af børnenes kreative påfund. Rummets oprindelige funktion som atelier er dermed stadig i brug og de mange kvadratmeter får lov at stå urørt hen med et tæppe hist og pist, præcis som Ditte og Mikael kan lide det.

 

Planter som kulturelle indslag

Det er først og fremmest Ditte der tænker indretningstanker i deres hjem, men Mikael har også en mening, som hun siger. Så det kræver lidt overtalelse engang i mellem, når hun skal have ham med på sine idéer og heldigvis for det. Ditte og Mikaels stil er nemlig ret maskulin. Der er plads til rustikke løsninger som granitstykkerne på radiatorerne og store skulpturelle planter smukt fordelt som møbler i de store rum.

Alt er gennemrenoveret, men nye ideer er i støbeskeen.

Da jeg spurgte Ditte, hvad de havde gjort ved huset svarede hun: “ALT!”, men at de bestemt har flere og nye planer for huset. Og selvfølgelig har de det, det har sande indretningsentusiaster. Nye planer indbefatter en opdatering af køkkenet og flere farver på væggene. I det hele taget har huset ændret sig meget løbende, siger Ditte og nye projekter opstår ofte efter behov, derfor vil Ditte og Mikaels bolig nok altid være i en proces.

Køkken og spisetue

Køkkenet er holdt i hvidt. Det er stort og der er masser af bordplads til at arbejde på. Den mørke bordplade giver varme til det lyse rum.

 

Trods køkkenets størrelse er Ditte og Mikael så priviligerede at huset også levner plads til en spisetue. Her har de indrettet sig med et chatol til hjemmebaren og et kæmpe langbord med plads til masser af gæster. Læg mærke til hvordan Ditte og Mikael har placeret deres plakater uden mellemrum mellem rammerne. En sjov løsning, der samler flere kunstværker til et.

Ditte og Mikael forstår sig virkelig på lækker og unik indretning og det bliver spændende at følge deres kommende planer med huset.

Sådan får du Ditte og Mikaels stil:

  • Vær modig og utraditionel. Mal eventuelt gulvet eller loftet i et rum i stedet for væggene. Og giv den nu gas med den farve. Det kan males over igen.

  • Lad kvadratmeterne stå. Fyld ikke rummene op med møbler. Brug i stedet tæpper. De skaber rum i rummene

  • Husk din bedre halvdel. I de fleste hjem er det kvinden, der har bukserne på, når det gælder indretning. Indrøm bare. Men giv plads til din mand, så bliver din indretning maskulin og helt sikkert mere tidløs.

  • Invester i planter. Store skulpturelle planter og kaktusser. Hold øje med gode tilbud, for de koster. Men effekten er enorm og de gør sig fint ud for møbler.

  • Renover med omtanke og respekt. Ryd ikke hele boligen, hvis du overtager en ældre af slagsen. Overvej hvad der giver huset sjæl og hvad, du mener, kan forenes med din indretningsstil.

  • Tænk alternativt, når du kigger efter kunst til væggene. Hvad interesserer du dig egentlig for? Særlige billedkunstnere. Særlige musikere og skuespillere eller har du en yndlingsscene i en film. Så søg nettet, måske er du så heldig at netop dine favoritter, eller det du interesserer dig for er foreviget i et stillbillede, du kan hænge op på din væg. Sådan får du helt personlige plakater.

God fornøjelse og tak fordi jeg måtte kigge indenfor, kære Ditte og Mikael.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *