En skandinavisk bolig i New Zealand

Det var svært, men det er lykkedes mig at finde en skandinavisk bolig i New Zealand, eller en forholdsvis skandinavisk bolig, for rammerne er noget anderledes end de danske. Hos Mette og Niels er de skandinaviske boligrødder dog tydelige. Kom indenfor i stuen og få tips til hvordan du kan få dig en personlig skandinavisk bolig, selv om rammerne er anderledes end dem, du sikkert kender.

Mette og Niels

Da Mette og Niels bestemte sig for at rykke teltpælene op for en tid og bosætte sig i Wellington, bestemte de sig samtidig for at bringe en god mængde af deres møbler og personlige ejendele fra huset i Danmark med sig. Det indbefattede en container og en smule tålmodighed, men resultatet var værd at vente på. For det er lykkedes Mette og Niels at skabe en skøn og ikke mindst hjemlig base for deres piger i det gamle ambassadekvarter i Wellington.

Gammelrosa veloursofa og bønneborde fra Designer Zoo

Rammerne i Mette og Niels’ bolig er som de er flest i New Zealand. Der er rigtig mange kvadratmeter at muntre sig på. Køkkenet er det mindste rum eller område i boligen og gulvene er tapetseret med væg-til-væg tæpper.

Spise- og sofaafdeling

En skandinavisk bolig

Mette og Niels har dog fint formået at inddrage rammerne i deres boligstil. Det grålige væg-til-væg tæppe i det store opholdsrum fungerer som en fin base for de skandinaviske møbler, Mette og Niels har bragt med sig fra Danmark.

Det sorte Hay spisebord og Arne Jacobsens klassiske syver stole har fået en fin vinduesplads tæt på køkkenet.

Hay bord og Syver stole

Lyngbyvasen og det klassiske bønnebord fra Designer Zoo omkring den lilla/gammelrosa sofa i velour vidner om gedigne skandinaviske rødder.

Bønneborde fra Designer Zoo

Sofaen var et af de møbler familien anskaffede sig, da de flyttede til byen. Det lette design minder dog om klassisk skandinavisk design.

Rum i rum

Det meste af Mette og Niels’ bolig består af et stort opholdsrum. Mette og Niels har derfor forsøgt at skabe flere rum i rummet. Opholdsrummet indeholder således en spiseafdeling, en sofaafdeling, et kontor og et indgangsområde.

Kontoret er placeret i et hjørne af rummet. Bordet er fra Ikea og den gamle arkitektlampe og arkivkasserne er fra Frederiksberg Kommune. Mettes forhenværende arbejdsplads.

Hjørne med kontorKontorhjørne

Indgangsområdet er forankret med en lille bænk og et par malerier. Malerierne er medbragt fra Danmark og købt i Galleri Pi i Borgergade i København. Malerierne tilfører boligen personlighed og vidner om at nok særligt Mette, interesserer sig for kunst.

Kunst fra Galleri Pi
Entré med kunst og bøger

Bænk og kunst

Småting som gør boligen til et hjem

Mette og Niels har ikke etableret sig et hjem fyldt med ting. De har dog formået at pakke containeren med de småting, de synes hører deres personlige hjemlige base til. Du finder derfor også stillebens på spisebordet, bøger i den indbyggede reol samt de coffee table books, du også ville kunne finde i Mette og Niels’ bolig hjemme i Danmark. Der er de ting i Mette og Niels’ skandinaviske bolig, som du forbinder med et hjem, og blandt andet derfor er det så hyggeligt, når de inviterer indenfor.

stilleben

Sådan får du stilen

  • Invester i klassisk skandinavisk design. Lad være med at gå all in. Et hus med design fra gulv til loft er intetsigende som en boligbutik. Invester i stedet i en enkelt lækker stol eller lampe i klassisk dansk design og giv den plads i boligindretningen. Nyd at den ALDRIG går af mode.
  • Overfyld ikke dine rum. Lad nogle af kvadratmeterne stå. Overfyldte rum skæmmer. Ting skal have plads ellers forsvinder de.. i ting.
  • Hyg med stillebens, hvor det er naturligt. Det er oplagt med en coffee table-book på sofabordet til gæster og et hjørne på spisebordet med et saltkar, en peberkværn og en krukke med vitaminpiller, men pas på ungerne.
  • Bland kunst ind i indretningen. Et enkelt kunstværk er personligt og unikt og du ser det helt sikkert ikke hos naboen.
  • Vær ikke bange for tapet. Mette og Niels har ikke selv tapetseret lejligheden, men de forskellige tapeter tilfører liv til de cremefarvede vægge og tapetserede flader kan fungere som glimrende rumdelere. Se mit indlæg om tapet lige her.
  • Vær ikke bange for tøsefarverne. Mette sagde, at Niels var en smule presset over farven på sofaen, da pigerne i familien rottede sig sammen. Men det lykkedes dem at overtale ham, og resultatet er langt fra tøset. En sofa eller stol i lilla kan ofte være et frisk pust til de mange sort/hvide skandinaviske boliger. Så længe de resterende møbler i boligen er maskuline i deres udtryk er et feminint touch kun kærkomment og omvendt.

Tak for kigget Mette og Niels.

KH Sabrina

Pssst. Var du med da jeg inviterede indenfor hos Ditte og Michael her og her.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *