Endnu en græskarsuppe

Det er græskartid, ingen tvivl om det. Ude som inde og jeg har svært ved at få nok. Jeg sætter lys i dem, jeg bager dem og jeg laver suppe af dem.

Jeg forsøger at abstrahere fra det glykæmiske indeks og græskars vist nok ret så høje score på selvsamme. Det er en f…… grøntsag, ergo må den være en sund spise, høj score eller ej.

Der er allerede mange varianter på græskarspise i omløb, særligt måske endda supper. I skal dog have mit bud alligevel. Den er nemlig ret enkel og ikke mindst god.

Ingredienser:

1 hokkaidogræskar – hele græskaret, det er ikke nødvendigt at skralde det.

1 stort æble

1 løg

1 mild rød chili

2-3 l vand alt efter hvor tynd suppen ønskes.

2-3 terninger hønseboullion

1 skvæt æbleeddike

salt og peber.

olie til stegning

Græskar, løg, chili og æble hakkes og steges/svitses i olivenolie.

Vand og boullion tilsættes. Græskarternene koges møre og blendes. Suppen smages derefter til med æbleeddike, salt og peber.

Det er ikke nødvendigt at tilføje fløde som en del af ingredienslisten i græskarsuppen, selv om jeg bestemt ikke er flødefanatiker, langt fra, desværre. Suppen er meget cremet i sig selv. Tilføj eventuelt i stedet en klat pisket kold flødeskum ved servering.

Desuden klæder det suppen med et drys ristede græskarkerner, lidt ristede svampe og eventuelt et par bacon-sticks, så enkelt “frembagt” af strimlet butterdej fra færdigpakken og bacon snoet omkring hinanden og bagt i ovnen på 220 grader 10-15 min. Hold øje.

For ekstra blærerøvseffekt- udhul et æble med det lille parisiennejern, køl dem ned i vand med citron og top suppen med et par friske sprøde æblekugler ved servering.

Så er der græskarsuppe- enjoy.

graeskarsuppe-2

Kærligst Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *