Fine servietblomster til sommeren – en repost

Jeg skrev om disse servietblomster første gang i påsken 2017, men indlægget og min DIY til selvsamme trængte til en overhandling. Den får I her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er servetblomster-og-saft.jpg
Servietblomster


Servietblomster til sommerens højtider

Måske har du en konfirmation i sigte og måske er bordet stadig ikke dækket. I så fald kan du med fordel slæbe den kommende konfirmand væk fra Netflix og bede hende begynde at folde servietblomster som disse til bordet. Faktisk kan det gøres, mens hun ser Netflix, for det er virkelig nemt. Hvis din konfirmand er en dreng så overvej en anden måde at folde dine servietter på. Prøv eventuelt denne eller denne.

Det skal du bruge

  • servietter
  • en saks
  • blomstertråd- farven er underordnet, den kan ikke ses.
Det skal du bruge

Sådan folder du servietblomster

  • Begynd med at klippe de foldede kanter af din serviet. Det drejer sig om to. Det er ikke nødvendigt at klippe de mønstrede kanter af. Man ser dem ikke, men det kan gøres. I så fald skal du klippe alle kanter på din serviet. Jeg har kun brugt en serviet til disse servietblomster, men du kan sagtens bruge flere lag og servietter i forskellige farver. Du kan eventuelt vælge at bruge en lys rosa og mørk rosa farve, til samme blomst. Effekten vil da være en mere virkelighedstro servietblomst.
klip kanterne, så servietten kan skilles ad
  • Skil så din serviet ad. Så alle lag frigøres fra hinanden. Læg dem ovenpå hinanden igen. ‘Hvorfor skal man skille lagene?’ tænker du måske. Det skal du, fordi dine servietblomster puffer bedre op, hvis du skiller lagene ad. Du er interesseret i en stor, flot udsprunget pæon af en serviet.
lag
  • Saml lagene igen og fold servietten i plisséfolder.
Serviet i plissé
  • Saml servietten på midten med et stykke blomstertråd og klip kanterne i en bue eller lad være. Den pinke blomsterserviet på billedet, har jeg ikke klippet, og den står om muligt mere skarp end den blå. Du bestemmer.
Hæft med blomstertråd
Klip kanterne runde
  • fold hver enkelt lag op omkring midten. Nus og puf den lidt, så den bliver fin og pompøs
Fold lagene op over midten

Voila! Enhver sommerfest eller konfirmation kan bare komme an, og hvis du mangler en god idé til drinken, så se her.

Blomsterservietter igen

KH. Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *