Forlæng de lune sommeraftener med en biopejs

Jeg har fået lov til at teste en biopejs fra Biopejs-shop, så hvis du har tænkt på at forlænge de lune sommeraftener på terrassen eller i drivhuset er det her indlæg måske et, du bør læse. Indlægget er naturligvis sponsoreret af biopejs-shop.dk

Forlæng dine sommeraftener

Det var tæt på at være med en grådkvalt stemme jeg overhørte Mikael Jarnvig i vejrnyhederne sige, at de lyse sommeraftener allerede vender om små 7 dage. Nu er det måske dig, der får vand i øjenene? Jeg gør. For de 7 dage er gået og årets længste dag var lørdag d. 20. juni.

Sorry.

Heldigvis er der måder hvorpå, man kan forlænge de lyse sommeraftener samt lune sig lidt og at anskaffe sig en bio-pejs er én af de måder.

Biopejs hos endnuenboligblog.dk

Hvad er en biopejs?

En biopejs er en varmekilde, som brændeovne og almindelige pejse. Den helt store forskel er dog, at en biopejs bruger bioethanol, som er brændsel fremstillet på majs, sukkerroer og kartoffel. Spørg mig ikke, hvordan man får stivelsesholdige grøntsager til at agere brændsel, men det gør man altså og ovenikøbet en type som brænder fuldstændigt rent. Det betyder at varmekilder med bioethanol ikke behøver aftræk til røg eller afgiver sod. Det eneste en biopejs afgiver er varme.

Biopejs på havebordet

Sådan. Det må være en okay begyndelse.

Biopejs-shop.dk

Der findes masser af pejse på Biopejs-shop.dk. Biopejse til enhver lejlighed Hængende, stående, små, store, runde, kantede, indbyggede – you name it. Der er helt sikkert lige den pejs, du drømmer om. Lad mig lige vise dig et lille udsnit.

Du kender helt sikkert den lofthængte cocoon model.

Cocoon Fires loft fra Biopejs-shop.dk

Men kendte du den stående på tre ben?

Cocoon fires Standing fra Biopejs- shop.dk

Eller hvad med en række af disse ved dit loungesæt på terrassen?

Square fra Biopejs-shop.dk

Der er virkelig pejse for enhver smag.Smut selv forbi shoppen og giv den et scroll.

Rund biopejs til ude eller inde

Biopejsen jeg har fået fingre i er en mindre, rund pejs til bordet eller på jorden ved siden af dit bedste aften-spot i haven. Den er handy og lækker enkel i sit udtryk og den fås i hvid eller sort. Jeg snuppede en sort. Den er i min optik nemmest at integrere i en grøn have, men den hvide kunne stå flot i en udestue eller et drivhus, hvis du er så heldig at have sådan en.

Bord biopejs I sort eller hvid fra Biopejs-shop.dk

Jeg bruger min til at forlænge aftenerne med på terrassen, men jeg har testet pejsen i mit drivhus, og der kommer den for alvor til sin ret, fordi at varmen holdes inde af glasset i drivhuset. Jeg vil derfor påstå at biopejse er mest funktionelle i overdækkede rum som netop udestuer, drivhuse eller en pavillon i haven. I al fald, hvis det er varme og ikke lys, du søger.

Biopejs i tusmørke

Men sørg lige for udluftning i rummet imens du bruger din pejs. Pejsen brænder som nævnt rent, men den har brug for at få ilt til at brænde. Desuden er pejsen ikke glad for vand. Så husk at tage den med dig, når du går i seng.

Tilbehør

Biopejsen jeg har fået lov at teste fra shoppen kom med 3 liter bioethanol, samt et sæt slukningsværktøj

Tilbehør til din pejs


Du hælder olien i brandkaret og antænder derefter manuelt med en lighter. Det er nemmest med én af de fikse lange slags. Du slukker ilden ved at sænke låget over hullet med den dertilhørende stang. Skulle jeg ønske mig ekstra tilbehør til pejsen, skulle det helt sikkert være en smart hætte til at dække pejsen med for natten. Let’s face it. Der ryger forholdsvist meget rosé indenbords hos de sommerglade danskere i denne tid og biopejsen er ikke det første, man tænker på at få med sig, når man dingler indenfor efter en skøn sommeraften. Så Biopejs-shop.dk, I må i gang med at designe en hætte.

Biopejs med pizza og hyldeblomst – en helt ok kombi

Alt i alt er en bord biopejs en lækker ‘nice to have’- ekstra varmekilde, du kan få meget glæde af på din terrasse eller i dit lille overdækkede haverum.

Det får jeg helt sikkert i løbet af sommeren.

God fornøjelse med din.

Kh Sab.

Psssst. Har du i øvrigt fået styr på din terrasse, eller har du brug for min hjælp? Så klik hér.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  En biopejs er bestemt også med til, at sætte stemningen for en hyggelig sommeraften på terassen. Vi har virkelig nydt godt af den siden vi investerede i en biopejs. Nu mangler vi bare de varme sommerdage. 😀

  • SVAR

   Dejligt at høre. Jeg tror sommeraftenerne kommer nu.
   Kh Sab.