Guide – Borddækning til efteråret

Det er tid til at din borddækning trækker i efterårsgevandterne. I takt med at dagene bliver længere, stiger behovet for at invitere vennerne på masser af efterårshygge og simreretter, og det kræver naturligvis en hyggelig borddækning.

Et smukt bord, hvor der er tænkt over detaljerne er nemlig fuldstændig i stil med gæsten, der medbringer en dusk eller en flaske til sin værtinde. Det. Er. Rigtig. God. Stil.

Så lad mig vise dig, hvordan det kan gøres nemt og hurtigt i dette indlæg. Faktisk så nemt og hurtigt, at du kan sætte ungerne til det, mens du hakker persillen.

Efterårsborddækning i bordeaux

Det skal du bruge til din borddækning

 • Du skal bruge en dug og gerne en dug, så mørk som muligt. En dug i efterårstoner er selvfølgelig at foretrække, som dugen fra Compliments nedenfor, men en mørk dug gør virkelig også tricket. No worries.
Damask dug fra Compliments, hvis du virkelig mangler en mørk dug.
 • Du skal bruge servietter, der matcher din dug. Jeg hepper på stofservietter. Jeg er nået den alder, men hvis du mener, du ikke er dér endnu, så er papirsservietter udmærkede. Sørg dog for, at de er store og tykke som eksempelvis disse Textile Touch servietter. De har et mere ekslusivt udtryk end de toiletpapirtynde af slagsen.
 • Du skal bruge dit bedste stel og dine fineste glas.
 • Til pynt skal du bruge visnede blade og en tynd lyskæde, lige nu finder du dem i samtlige supermarkeder. Hvis de kan opdrives, bliver din borddækning ikke mindre pæn af, at du tilføjer den nogle store blade, men led nu ikke for længe efter dem.
 • Levende lys komplimenterer altid en borddækning.

Sådan gør du

Dæk bordet, som du ville dække et hvert andet. Servietterne folder du på midten, så de danner en trekant. Derefter ruller du dem pænt og let og bukker dem på midten. Start med den bredeste flade. Ikke noget med at være hårdhændet, så de får folder. Stille og roligt.

Jeg har brugt gamle vintageglas, dem kan du læse om hér

Drys så rundhåndet med de visnede blade og placer til sidst lyskæden henslængt på bordet, så det er dén, der retter sig efter dit stel og ikke omvendt. Sørg for at batterikammeret dækkes af et par blade, så den ikke skæmmer din borddækning.

Voila. Det var nemt, var det ikke?

Brug din fantasi

Jeg er med på at det er en smule tarveligt at dække et bord med eksotiske blade, du kun kan finde i min newzealandske have, men brug din fantasi, hvis ikke du vil forbi blomsterbutikken.

Hvad har din have eller naboens ellers at byde på af storhed. Bregner? En bunke store efeublade? Eller hvad med din Monstera inde i stuen? Den kan man sagtens klippe i, se selv hér. Send ungerne ud på opdagelse. Du vil blive overrasket over, hvad de kan finde på af gode idéer #havemercyonyoursoul.

Alternativt vil din borddækning også være rigtig fin uden de grønne blade, for du har skænket dine gæster dit overskud og det er først og fremmest tanken, der tæller.

Må du og dine kære hygge jer rundt om efterårsbordet.

Kh Sab.

Pssst. Det trænede øje ser måske, at jeg ikke har brugt ægte stofservietter på mit bord. Det har sin simple forklaring. De kunne simpelthen ikke opdrives i New Zealand, men jeg mener stadig stofservietter er en rigtig god idé.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Det ser sku meget hyggeligt ud, den røde farven tror jeg bliver næste trend.

  • SVAR

   Tak. Det kan sagtens være. Det er i hvert fald skarpere farver, som viser sig på boligsiderne. Vi må se, hvad der sker.