Guide: Hvad er gammelt guld?

Gammelt guld er i princippet præcis det, som er gammelt guld for dig.

Når det så er sagt, er der alligevel nogle retningslinjer, man kan gå efter, hvis man ønsker at finde det helt rigtige gamle guld.

Det være sig følgende:

  • Gammelt guld er først og fremmest mindst 30-40 år gammelt. Der er dog en udløbsdato. For hvis det gamle guld er fra før 1930’erne, er det nærmere antik, og så er det pludselig gammelt guld til et helt andet segment. Nyfortolkninger af designklassikere gælder ikke. Poul Henningsens PH lampe designet i 1926 holder stadig. Det gør Royals Copenhagens musselmalede stel fra – hold nu fast- 1775 også. Men en nyfortolkning er vel egentlig heller ikke gammelt guld.
  • Gammelt guld er stadig messing eller et materiale i samspil med messing eller hvorfor ikke – en god blanding af metaller.
  • Gammelt guld er meget gerne svungne art deco genstande kombineret med indfarvet glas
  • Gammelt guld er stadig 50’er teak, men gerne i en kombination med keramik
  • Gammelt guld er store keramik- og stentøjsvaser
  • Gammelt guld er bordlamper med buttede glasfødder eller bordlamper i keramik
  • Gammelt guld er klassiske designmøbler
  • Gammelt guld er farvet glas
  • Sidst men ikke mindst: Gammelt guld er købt for en slik. Det er arvegods eller længe ventet og ønsket.

Hvor finder man gammelt guld?

Det gør man blandt andet på mormors loft eller hos den lokale yndlingskræmmer. Det gør man selvfølgelig også på markeder i det ganske land. Sæsonen for udendørsmarkeder er på hæld, men der findes rigtig mange gode indendørs markeder året rundt. Se markedskalenderen her. Husk dog på, at de kræmmere, der har alt det rigtige gamle guld på markederne også ofte har den “rigtige” pris.

De gode køb findes nærmere ved “ud med lortet-boderne”. Altså hos familier, der rydder op og sælger ud af skrammel fra loftet og eventuelt har fået en trailerfuld med fra svigerforældrene til videresalg. Det har de rigtige kræmmere luret. Når du selv sælger ud er det dem, du møder, før markedet endeligt åbner op for besøgende.

Gør dem kunsten efter. Mød op tidligt og find trailerne. Lige dér ligger det gamle guld, du leder efter. Kig godt efter.

Happy hunting.

Kh Sab – en vestjyde.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *