Guide – Juleshopping i København på en halv dag

Påtænker du en omgang juleshopping til boligen en halv dag i København og kan man overhovedet det?

Ja, for inden man lander i København efter en tur i toget fra vandkantsdanmark er klokken næsten 12 og dagen i fuld gang.

Du har derfor kun en halv dag til din rådighed, med andre ord, der skal prioriteres gevaldigt mellem de butikker, du vil juleshoppe i.

Her får du derfor mine bud på værdige kandidater.

Juleshopping i Maduro

Lad os sige at frokosten er klaret. Du bestemmer hvor, men lad mig foreslå i nærheden af Frederiksborggade 39. Her finder du nemlig den første værdige kandidat, Maduro.

Maduro, er en lækker lille interiørbutik, med masser af humor. Hylderne i Maduro prydes af alskens slags boligpynt og dimser lige fra lamper og tæpper til posters og lækre opbevaringsløsninger. Butikken emmer af god og uhøjtidelig stemning, se butikkens “Om-tekst” og I forstår, hvad jeg mener. Den ene ende af butikken er viet til børnelækkert interiør og hos butiksindehaverne mødes man af overskud og entusiasme.

https://notredame.dk/shop/bolig-3s1.html

Maduro brugskunst

Brugskunst

brugskunst

Jeg kan kun anbefale dig at slå et smut forbi den fysiske butik til lidt juleshopping, men heldigvis forhandler de også via nettet.

Næste stop. Notre Dame

Notre Dame, er et must-go-to. Butikken ligger på Nørregade 7 lige ved Strøget.

Notre Dame og jeg er næsten jævnaldrene. Butikken åbnede i 1978, men jeg opdagede den først på en tur til København for et par år siden. Først. Et. Par. År. Siden. Hvad skete der lige for det?

Butikken er et brugskunstmekka med alle de nye tendenser til meget rimelige juleshopping priser. Notre Dame er altid et besøg værd uanset årstid. Men butikken forstår virkelig, at have alt det i sortimentet, du lige står og mangler til dine juledekorationer og selvfølgelig alt det, du ikke vidste, du manglede. Butikkens sæsonvarer byder kunder velkomne som det første, og der er altid mange. Bag sæsonsortimentet byder Notre Dame på større ting til boligen som lamper, krukker og vaser samt tekstil.

Notre dame sortiment

Skynd dig forbi til lidt juleshopping eller kig ind i netbutikken hér.

3. stop. Bertels Salon

Gå aldrig ned på kaffe og kage.

3. stop byder nemlig på kaffe og cheesecake på Bertels Salon på Kompagnistræde 5 parallelt med Strøget. Den lille kagebutik er yndig og fin og serverer de seriøst lækreste store stykker cheesecake i alle varianter.cheesecake

Strawberry-Oreos-varianten kan anbefales eller hvorfor ikke cookie-varianten. Bertels salon er et besøg værd og det perfekte lille afbræk, man trænger til efter lidt skridt i benene. Se sortimentet hér.

Pottemager Erik Bendtsen

Sidste stop på turen, det er ved at blive sent, ligger et spytklat fra Bertels Salon. Det er hos Pottemager Erik Bendtsen, også på Kompagnistræde. Nr 25 for at være præcis. Det var tilfældigt, jeg kiggede til højre, da jeg gik forbi, men hold nu op, hvor heldigt, at jeg gjorde det, for en butik lignende har jeg aldrig set, i Danmark i al fald. Pottemager Erik Bendtsens butik er den skønneste lille butik fyldt fra gulv til loft med grøntsager, frugt, fugle, drivhuse  –  i glas, altså. Bendtsen har simpelthen det smukkeste sortiment af juleglaskugler/figurer i sin butik. Fine glasvariationer til enhver entusiast om så det gælder et lille drivhus til havenørden, webergrillen til grillmeisteren  eller en rød læbestift til make-up-entusiasten. Juleglaskugler

julespopping glaskugler

Enhver julepyntfanatiker vil elske at juleshoppe i Bendtsens lille pottemageri. Jeg var solgt.

Det var cirka en halv dags juleshopping i København, jeg håber, du får dig en skøn tur til vores smukke hovedstad.

KH Sab.

Hvis du mangler læsestof i toget, kunne du eventuelt tage julen ved hornene med mit indlæg om, hvordan du faktisk kan overleve den.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Uhhh vil bare lige gøre opmærksom på at Maduro ligger i Frederiksborggade og ikke Fredensborggade ellers tak for hyggelige timer. En fornøjelse som altid

  • SVAR

   Uhh tusind tak, min ven. Det retter jeg lige. Tak for fedt og fars, det var hyggeligt;)
   Kram Sab