Guide: Klip din Monstera

Hvis din bolig er som boliger er flest for tiden, har den sikkert en Monstera plante i en krukke et eller andet sted.

Hvis planten har været i din bolig længe og hvis nogen har formået at vande den, ser den muligvis også sådan her ud.

De er nemlig ret taknemmelige de Monstera planter, men du kan faktisk godt tæmme dem, hvis du altså har lyst.

Klip din Monstera

Der hersker helt sikkert en religion om at man ikke bør klippe i sin store monstera, men jeg har det lidt stramt med religioner, når de kommer til at fylde for meget og min monstera var altså blevet for stor til sit hjørne.

Derfor slog det mig en dag, at det kunne være et forsøg værd at klippe planterne ned. Det har jeg eksperimenteret med før, da vores vindueskarme bugnede af pelargonier, og det fungerede upåklageligt. Derfor snuppede jeg saksen og klippede denne Monstera helt ned – også uden at google først.

Det havde den ikke noget imod, og den er skudt fint i vejret siden. Nu gør jeg det samme, med de resterende junglestørrelse Monstera jeg har rundt omkring i huset og så håber jeg, de tager lige så godt imod. Faktisk er jeg ikke nervøs, og det bør du heller ikke være. (Pssst jeg linker lige til plantoroma her, hvis du har brug for gode fif til din Monstera.)

Sådan gør du

  • Find en saks
  • Klip, din Monstera et godt stykke tilbage. Jeg klippede mine stængler ned, så de havde en længde på 4-5 cm.
  • Hvis du er meget overskudsagtig, kan du i samme omgang potte krukken om med nyt jord, så planten får de bedste vækstmuligheder. Gød også, nu du er i gang. Det vil dine planter sætte pris på.

‘Er du i tvivl, så klip’ hørte jeg engang en havekyndig mand sige og det er devisen, jeg lever efter med mine planter. Faktisk kan du bruge bladene til noget forholdsvist fornuftigt bagefter og måske er det nu dine planter skal i nye krukker. Hvem ved?

God fornøjelse. hvis du altså tør.

Kh Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *