Guiden til klassisk påskepynt

Det kan muligvis diskuteres om man kan tale om klassisk påskepynt. Farven gul er ikke rigtig klassisk, vel? Farven rød er, derfor taler vi højt og længe om klassisk julepynt. En klassisk påske..Nej.

Men hvorfor gør vi ikke den opfattelse til skamme? Lad os da pynte op til påsken med klassisk påskepynt i stedet.

Se hvad jeg har fundet til dig i dette indlæg.

Klassisk påskepynt

Hvad er klassisk pynt til påsken?

Hos min farmor var klassisk påskepynt alt i gult. Det var hjemmesyede patchworkhøner over morgenæggene, og det var fluffy gule – ikke særligt bæredygtige – påskekyllinger på samtlige synlige flader i huset i Kolding. Jeg er sågar tilbøjelig til at mindes, at hun skiftede gardinerne til påskegardiner, men måske er det julegardinerne, der spiller mig et puds.

Åhh hvilke skønne barndomsminder. Gule med karrysalat og masser af hjemmepustede æg.

Der er vi bare ikke helt længere. Desværre.

I dag er påsken beige og sofistikeret med et drys af sarte perlehyacinter. Det er yndigt, bevares, men det er også en lille smule kedeligt. Lad os derfor gøre op med den tendens og kræve den klassiske påske tilbage. Altså den påske, hvor der er gang i forårsfarverne, æg i vinduerne og morfar ligger forspist på sofaen med røde snapsekinder efter frokosten.

Nemlig den klassiske påske, som vi husker den, og som vores børn bør huske deres.

Mine bud på klassisk påskepynt

Jo, den klassiske påske er gul og fyldt med æg, og det skal den blive ved med at være, men jeg synes godt, vi kan plotte mere i påskekurven.

Derfor får du nedenfor mine bud på klassisk påskepynt, du kan bruge igen og igen.

Klassisk påskepynt
Mælkebøtten fra Royal Copenhagen

  • 3. Rhombe Color stellet læste du måske om i mit forrige indlæg og hold nu op, hvor er det dog det ultimative forårsstel, Lyngby har designet. Server sild i skålen, anret salat på fadet og drik kaffen af kopperne. Det stel kan man virkelig kun blive i forårshumør af. Pris for en skål Ø 11 cm: 199.95 kr.
  • 4. Lad os vende tilbage til min farmor, for selvfølgelig sørger hun for at lysene i lysestagerne passer til højtiden. Røde lys til jul, gule lys til påske. Så skift lysene. Det er den nemmeste måde at pynte op til højtiderne på. Disse er håndmalede fra Mark & Waldorf. Pris: 3 for 139 kr.

Mere klassisk pynt til påsken

  • 5. Kan det blive mere festligt – eller farmor – med tallerkener til fisken? Næppe. Denne er fra Mågestellet og fundet i en antikshop på nettet til 275 kr. stykket, men hold lige. Jeg købte 11 stk for 150 kr (godt nok ikke fra Mågestellet) på Brørup marked for et par år siden og den pris holder 100. Så glæd dig over at foråret er i sigte, og det igen bliver tid til at de store markedspladser åbner. Happy hunting.
  • 6. Endnu en omgang lækre porcelæn påskeæg. Er du stadig i tvivl om, at jeg er begejstret for Lyngbys Rhombe serie? Pris for 4 æg. 399.95 kr.
  • 7. En vase til forårsgrenene er selvfølgelig et must. En vase i pasteller vil gå til det meste af din klassiske påskepynt. Denne fra Bahne og gerne flere, er ikke et dårligt bud. Alternativt skrev jeg et fint indlæg om forårsvaser sidste år og de holder altså stadig. Pris: 149.95. kr.
Vaser fra Bahne
Fotokredit: hosnynne.dk
  • 8. Sidst men ikke mindst. Gå aldrig ned på Anthon Bergs påskeæg. Der er efterhånden mange chokoladeæg på markedet også mere instavenlige varianter, men Anthon Bergs marcipanæg er i den grad klassisk påskepynt. Drys dem over påskebordet og fyld dem i skåle ved dine stillebens. Pris: omkring 20-25 kr for et kræmmerhus.

Du ved helt sikkert, hvor du finder dem.

Rigtig god fornøjelse med dit klassiske påskepynt.

KH. Sabrina.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *