Harmonisk indretning hos @mitlykkehjem

Drømmer du også om en harmonisk indretning, hvor du får følelsen af, at samtlige ting i rummet er skabt for at komplimentere hinanden og intet andet?

Det gør jeg, og det er fornemmelsen jeg får, når jeg fortaber mig i Jeanettes hjem på instagram. Den helt perfekte lejlighed, hvor asymmetri på magisk vis bliver til harmonisk symmetri.

Harmonisk indretning hos @mitlykkehjem

Jeg er forelsket.

Det tror jeg også du bliver, når du kommer med indenfor hos @mitlykkehjem.

Harmonisk indretning og feminine detaljer

Det er først og fremmest Jeanettes sans for feminine detaljer, der skaber den skønne rolige atmosfære i hendes fine lejlighed. Derefter er det slående hvordan rolige blålige nuancer, hvide klassiske lamper og messing og guld går igen i de fleste rum.

Hjemmebygget bogreol op ad den blå væg

Lange lyse gardiner omfavner vinduerne, og den fine stuk i lejligheden understreges særligt i karnappen, hvor Jeanette har indrettet sig med en lækker daybed. Det emmer af feminint overskud og varme, trods de kølige nuancer i indretningen og overalt på de hjemmebyggede reoler rundt i lejligheden bugner det af lækker keramik og skulpturer.

Det helt rigtige spot til en diskokugle

Man kan fortabe sig i timevis i de lækre detaljer i Jeanettes lejlighed uden at overvældes, fordi hun med de gennemgående farver og materialer skaber ro i sine rum.

Lækker entré. Knagerækken har Jeanette selv lavet. Se en knagerække lignende i dette indlæg.

Feng shui med blå

I de fleste rum har Jeanette valgt lamper i hvidt opalglas. Guld og messing er repræsenteret som det metalliske indslag i indretningen og farven blå og hvid går igen i de fleste rum.

Jeg har ikke spurgt hende om blå er yndlingsfarven, men min fornemmelse er, at det er en af favoritterne. Overalt i boligen sørger blålige indslag for at skabe sammenhæng mellem rummene og Jeanette er ikke bange for også at drysse lidt af den friske koboltblå ud over sin indretning. Badeværelsesvæggen er lækker og harmonisk med den hjemmebyggede spejlkasse i samme farve som væggen og det mørkeblå bruseforhæng skaber lidt kant til den feminine indretning. I det hele taget føler man sig ret meget i zen i Jeanettes blålige univers.

Smukt badeværelse i blåt

Billedvæg i harmoniske nuancer

Det er fra gulv til loft Jeanette har valgt at udsmykke sin væg bag spiseafdelingen i sin stue, og det er helt perfekt, for værkerne hænger, som har de aldrig været tiltænkt andet. Værkerne varierer i størrelse og type af kunst, men det er lykkedes Jeanette at skabe symmetri i sin billedvæg på trods. Et ret stort maleri, “Picasso-kvinden”, som Jeanette i øvrigt selv har malet, fungerer som et anker på væggen, som de resterende billeder omslutter i smuk harmoni og endnu engang er blålige nuancer i fokus. Retro skænken skaber et fint modspil til maleriet og de lyse nuancer i værkerne på væggen og så sørger den for at væggen ikke vælter. Jeanettes billedvæg er et smukt eksempel på hvordan et koncept, der i udgangspunktet kan virke forstyrrende, faktisk fungerer fint i en ellers harmonisk indreting.

Hjemmemalet Picasso

Sådan skaber du en harmonisk indretning som Jeanettes

Har du fået lyst til at indrette dig lignende Jeanette bag @mitlykkehjem kan du holde dig følgende for øje:

  • Bestem dig får en farvepallette du lader være den gennemgående i dit hjem. Alle farver går i princippet, men lad de skarpe og mørke toner fylde mindst. Vender du altid tilbage til rød, så mal et par vægge i en lækker afdæmpet variant af farven, og pynt så sofaen med en pude i den skarpe eller mørke variant.
  • Gå på loppemarkeder og i genbrugsforretninger efter nips og keramik. Det falder ikke alle naturligt at spotte de gode sager. Medbring derfor eventuelt et farvekort med din yndlingsfarve som du holder op mod de ting, du finder. På den måde kan du hurtigt vurdere om dit loppefund passer ind. Desuden fungerer figurer i træ altid.
Lækre loppefund
  • Lad dine materialevalg gå igen. Lad det samme tapet gå igen. Byg dine møbler i samme stil og brug den samme type metal i dine rum. På den måde skaber du en harmonisk indretning, der sagtens kan tåle en masse nips og pynt uden at det føles overvældende.
  • Brug feminint tapet som små hyggelige indslag i din indreting.
Guldtapet på badeværelset
  • Hyg om dit hjem. Lad som om, du får gæster hver dag. Sæt blomster i vaserne. Ukrudt er også fint.

Sådan.

Jeg håber, du blev inspireret. Du kan jo tjekke Jeanettes profil ud på instagram, hvis du ikke har fået nok, og føler du dig stadig lost i din indretning, hjælper jeg dig gerne hér.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *