Haverum vol. 2

De af jer der fulgte mig, før jeg skiftede system, husker nok mit indlæg om haverum.

Hvis man opfordrer til etablering af flere haverum, må man naturligvis selv statuere et godt eksempel. Lad mig derfor introducere jer for mit kommende haverum: måneskinsbedet.

Hvorfor et måneskinsbed? Fordi jeg stødte på et staudebed med den overskrift i havebogen: “Stauder. 32 opskrifter på de smukkeste bede” af Birgit Reimer og Maria Juhl Jakobsen,  og fordi, at måneskin er det, jeg drømmer om at opleve igen…

Jeg drømmer om , at jeg på et tidspunkt, når mine børn ældes en smule. Ikke længere falder udmattet om på sofaen kl 20.30 efter en længere putteseance, som blandt andet indbefatter koldbøtter, pudekamp og faste vendinger som: “jeg vil ha’ vand, “jeg skal tisse”, “Moar, læs bog, “igen, igen, igen” og  “Mor du skal sidde i gangen.”

Har du børn? Så find selv på flere.

Tilbage til måneskinsbedet. Jeg drømmer om at nyde stilheden og hvis ikke måneskinnet, så et bed med planter, der vil lyse op i måneskinnet, på en lille terrasse gemt under en pergola af blomstrende slyngplanter. Når de aftener endelig kommer, for det gør de da, gør de ikke? Så skal bedet være fuldt beplantet, og vokset til, derfor skal bedet etableres nu, oven i alt det andet, jeg skal nå. Sådan må det være.

Det er dette hjørne af en brakmark, jeg har tænkt mig at inddrage. Uoverskueligt? Bare rolig! Jeg har en fræser.

måneskinsbedbrakmark

Hjørnet er indkredset af, på den ene side, en ret stor rhododendronbusk og, på den anden side, en meget lille hæk af buksbom, der med tiden gerne skal blive bred, men fortsætte med at være ret lav.

I bedet har jeg tænkt mig at grave ud til en sti, jeg vil brolægge med små marksten. Stien skal efter min mors ide, “da formes som en halvmåne”. (Mere om min fascination af marksten og deres terapeutiske effekt i et andet indlæg). Stien skal føre “gennemgangere” igennem bedet og op til en lille terrasse eller videre rundt om rhododendronbusken, der faktisk er så stor, at den gemmer på en hemmelig hule. Eller i al fald hemmelig, før dette indlæg.

Beplantningen i bedet er jeg ikke kommet til endnu, men så langt så godt. Håber du får lyst til at følge med og måske etablere dit eget måneskinsbed.

Vi skrives ved.

Kærligst Sab

Ps. På et tidspunkt får jeg tidligere indlæg omdirigeret, her til siden, men det må vente lidt endnu.

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

  • SVAR

    Glæder mig til at følge dit måneskinsbed

    • SVAR

      Det lyder godt, Linda. Kærligst Sab.