Helårsforsætter, en åbenbaring og Marie Kondo vol .2

(Indlægget indeholder affiliate links*, som betyder, at jeg får en lille procentdel af salget, hvis du køber produktet gennem mig. )

Marie Kondos geniale koncept

Jeg skrev i sidste uge om Marie Kondos bestseller* og min åbenbaring.

Jeg skrev også, at jeg begyndte min mission med mine krukker og hvilket overblik, det gav mig efterfølgende.

Jeg stoppede ikke med krukkerne, jeg er stadig i gang. Det er trods alt mange ting, man får samlet sig over årtier. Siden hen har jeg brugt Marie Kondos koncept i klædeskabet.

Der skulle tages et gevaldigt tilløb – bevares, men det lykkedes. Det er ca 4 måneder siden nu og mit skab ser stadig ud som det gjorde, efter mit relativt store indgreb. Det var en del sække med tøj, der røg ud den dag og der gik en del timer med det. Det var det værd, dog og jeg lyver ikke, når jeg skriver, at mit skab stadig ser ud som det gjorde efter indgrebet.

Jo jo, det sker da, at det går stærkt og jeg får nogle klæder kastet fra mig uhensigtsmæssigt, men det er ikke længe, de får lov at krølle sammen det forkerte sted.

Jeg er simpelthen blevet for glad for det system til at lade det forpurre af sløseri.

Nu til systemet

Igen handler det om at rydde op i kategorier. Begynd med strømperne- ud med dem du ikke har brug for, tilbage med dem du har. Så dine t-shirts. Ud med dem du ikke har brug for og du ikke har noget forhold til,  ind med dem du har. Sådan fortsætter du til, du er igennem samtlige beklædningsgenstande.

Når du er færdig bestemmer du dig for hvilke skuffer og hylder dine beklædningsgenstande skal opbevares i. I kategorier, selvfølgelig. Altså t-shirts i en skuffe, bluser i en anden osv.

Og så bliver det spacy

Marie Kondo har nemlig en helt speciel måde at lægge tøj sammen på og ja- nu lægger jeg faktisk også mit tøj sådan sammen.

I kan se hvordan her. Det er svært at forklare på skrift, men virkelig let at få indøvet.

Det handler om at alt så vidt som muligt, skal opbevares vertikalt. Når dit tøj opbevares vertikalt, er det nemmere at skabe et overblik over det med det samme, du trækker en skuffe ud af skabet. Så kan du ALTID se ALLE dine t-shirts på én gang, og du har aldrig nogle liggende nederst i stakken, du ikke kan trække ud uden at vælte den.

Ja, det er spacy og kald mig endelig strukturina, men det virker altså. Bedst af alt, det virker også for mine børn. Jeg vil vove at påstå, at jeg efter Marie Kondos system tager mig sjældnere til hovedet, når jeg åbner mine børns klædeskab. Systemet giver også dem overblik og dermed mindre hang til rod. Win-Win.

Opbevar i skotøjsæsker

Marie Kondo er ikke fan af, at man som det første skynder sig ud for at shoppe nye opbevaringsløsninger, hvilket jeg har gjort utallige gange. Nej, hold dig til skotøjsæsker, skriver hun. De er et fint alternativ i første omgang. Senere, når alt er på plads, kan man påtænke sig nye lækre kasser eller beklæde dem man har. Den kan vi snuppe en DIY om senere. Men altså forbrug er ikke nødvendigt, for at komme i gang. Mon ikke vi er mange som kan lære lidt af det. De fleste har sikkert begyndt et projekt-oprydning med en tur efter opbevaringskasser i IKEA først.

Nedenfor ser I et billede af vores system i skotøjsæsker.

Marie Kondo taler for farveorden og jeg ser pointen med ro-for-øjnene, men pt er mine børn farveblinde, så det punkt i bogen skyder vi en hvid pil efter. Man må bruge, det man kan.

Jeg har lidt mere på hjerte om Kondos system. Det skriver jeg om i et andet indlæg, men inden du forlader mig, synes jeg lige, du skal lægge en kommentar i dette indlæg, så du kan være med i lodtrækningen om et tøjstativ fra Rackbuddy.

Kærligts Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Fedt – især drengenes skabe kunne trænge til en Kondo- løsning. Det bliver første punkt på to do- listen i weekenden

  • SVAR

   Det fortryder du ikke.
   Kh Sab.