Hemmelige haver vol 1. 3.

Så blev det tid til et sidste kig i Annalises have og som salut vil jeg introducere jer for Annalises forhave og lidt flere af de stillebens hun er så imminent god til at opstille.

Annalises forhave er i al sin enkelhed – ret enkel, men stadig genial, for når valget falder på en forhave af efeu, har man også valgt en forhave som er grøn- året rundt og dermed en forhave, der altid ønsker sine forbipasserende “en fantastisk dag”, hvilket jo er det forhaver går ud på.

al-have-forhave1

Annalises forhave er i sin form stram, men i sin struktur frodig. Den passer næææsten sig selv. Den skal ikke slås og gødes som en græsplæne. Kun klippes langs kanterne hist og pist så frodigheden ikke fryder sig for meget.

al-have-forhave2

Forhaven er beskeden, husene ved siden af har ingen forhave. Det er byhuse placeret meget tæt på byens hovedgade, hvorfor de fleste af husene kun har et fortov som ja, forhave. Men Annalise har en hjørnegrund og har derfor pladsen til at inddrage lidt af fortovet til en forhave som måske i virkeligheden nærmere er et forbed.

al-forhave3

Til sidst et kig på lidt af Annalises stillebens og fund.

al-have-mos

I en have som Annalises lægger man ikke en ny belægning, ej heller fjerner man mosset. Begge dele skaber en skøn patina til den rustikke stil.

al-have-vand

En solodanserinde på en sky af vinterglans. Et fantastisk fund, gid jeg havde fundet den først.

al-have-fund1

I min optik er Annalises have trods den grønne ensformighed, indbegrebet af variation. Der er ikke tænkt i farver og årstidernes blomstring på traditionel vis, men haven tager alligevel højde for disse gængse pejlemærker. Meget utraditionelt ved at variere den grønne farves nuancer, ved at accessorize overalt i haven og ved at plantevalget konsekvent er faldet på stedsegrønne planter, som står smukt og grønt hele året rundt.

Annalises have er ganske enkelt en intelligent have. Intelligent fordi den er gennemtænkt. Der er højde og drøjde, der er linjer og former og der er overraskelsesmomenter, der pirrer den besøgende.

Lad os få flere af dem.

Kærligst Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *