Hermed endnu et bud på adventskransen anno 2017

Adventskransen. Jeg når den lige og lysene står kun lidt skævt.

Men det er tæt på at være for sent, hvis man hænger sig i den slags. Det gør jeg altid til en begyndelse. Der er SÅ meget jeg skal nå op til december og op til jul, men som regel ender det med, at jeg lægger en dæmper på ambitionsniveauet i løbet af måneden. Jeg bliver simpelthen forpustet. Derfor har jeg også indført reglen om at julerier er en proces, som Gertrud Sands. Der bliver flere og flere julerier som dagene går, for til sidst at ende ud i en glitrende eksplosion med alt julepynten fra “den store kasse med julepynt”.

Så faktisk…. You haven’t seen nothing yet.

Men her får I mit bud på en adventskrans. Planen var, at den skulle være voluminøs og pompøs, men igen, ambitionsniveauet tog pusten fra mig og den endte som I kan se, med at blive det stik modsatte.

Jeg har brugt følgende til adventskransen:

-En adventskrans i zink/metal.

-lidt sulten granfyr og et par duske rosmarin

-4 lys

-lidt julepynt i matchende farver samt lidt fyr-duske.

-ståltråd og sytråd

Fremgangsmåden er enkel.

Sno grenene om kransen og fæstn med ståltråd hist og pist. Hist og pist er nøgleordene. Der skal altså ikke bindes rosmarin på hele kransen, kun hist og pist og det samme gælder for fyrgrenene.

Når kransen hænger på sin plads, (her skal tilføjes at under brandalarmen, hvor jeg har hængt min, nok ikke er det bedste sted at hænge den), binder man den matchende julepynt på. Kun lidt hist og pist og der imellem hist og pist lidt fyr-duske.

Sådan kan det gøres. Det er en taknemmelig krans, men kræver selvfølgelig den der metalkrans. Alternativt kan man bukke sin egen krans i hegnstråd, som vi jo alle har på lager og hænge julelysholdere på kransen.

Endnu et alternativ er selvfølgelig at pynte kubusstagen, som jeg vist ikke engang fik nået sidste år, eller sætte 4 lys på et fad og efterfølgende lægge glaskugler og andet pynt imellem lysene.

Helt sikkert er det. Det bliver jul uanset.

Kærligst 

Pssst: Husk Trapholts julemarked i weekenden.

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *