Hvad julen 2017 har lært mig

Godt nytår!!!!

JULETRÆ

(Affiliate link markeret med *)

Jeg håber, I kom godt ind i det og at julen var jer nådig. Nu er det slut og hverdagen er for de fleste godt i gang. Herfra får I ikke et tilbageblik på året der gik. I får i stedet et indblik i hvad julen 2017 har lært mig, som I eventuelt kan tage ved lære af.

Hvad man kan lære af julen

  • Gå i gang i god tid. Når de sidste halloweengræskar sjasker rådne sammen er du muligvis allerede bagefter.  Lige pludselig bliver du overmandet af juleafslutninger i diverse institutioner, julefrokoster og alverdens arrangementer og så er du i first world problemer.
  • I tråd med ovenstående. Lyskæderne kan sagtens komme op i starten af november. Sæt god tid af til det. Det vil helt sikkert tage lige så lang tid at få dem filtret ud af hinanden, som det gjorde sidste år. Også selv om du virkelig har forsøgt at vikle dem nice and neat. Der er nisser i kassen, hvert år. Tænd dem eventuelt først i decembermåneden, men få dem op inden, ellers når du det med stor sikkerhed ikke.
  • Stadig i tråd med i god-tid-punkterne. Køb julegaverne i november og på nettet. Det er bare ikke fedt at gøre det sammen med alle de andre d. 22. december. I øvrigt risikerer man, at de populære emner er udsolgt. Som fx Hella Joofs “Papmaché-reglen (reklamelink*) min veninde skulle have været beriget med. Sørg for at have en liste i tasken over hvilke gaver, du mangler at købe i gågaden samt alternativer, hvis det går galt. Faren ved at købe gaverne tidligt, er dog at man køber ekstra. Hold dig til planen.

Flere tips til at undgå stress i julen 2018

  • Adventsgaver er vejen frem. Glem alt andet. Det skulle da lige være en legetøjslegokalender eller lignende til hverdag. Hold nu op en nattero og fred i sindet det gav i år, at man ikke skulle finde 48 små plastic gaver, ingen kan finde igen efter december – Andet end som en bitter udskrivning på bankkontoen. Drop den pakkekalender med mindre, du er den strukturerede type, der har købt og pakket alle gaver ind i forvejen samt hængt dem på en snor klar til brug. For selv hvis gaverne er købt og de ligger i skabet klar til sokken, vil du, hvis du ligner mig en smule, sikkert glemme at få dem lagt i sokken. “Arggghh, er ungerne allerede vågnet?!”
  • Hook op med en veninde og bag sammen, det gælder også konfekt. Gem en enkelt type konfekt eller småkage, som du laver sammen med børnene, så de ikke føler sig snydt. Men drop tanken om at ovenstående er noget, man gør sammen med børnene. Faktum er, at det altid forholder sig således i disse skrækscenarier, at man påbegynder projektet med iver og optimisme. Men ender tilbage med sved, tårer og mel i håret, mens ungerne allerede forlod bagedysten efter en kvart bageplade deforme småkager, sådan ca 7 min. efter, at man gik i gang. Du står nu i mel til knæene helt og aldeles alene. Keep it simple, med de børn dér. Andet betaler sig ikke. Læs og lær.
  • Undgå mere julestress i julenend højst nødvendigt. Lad din bedre halvdel handle ind. En smule skal han da sørge for, udover gaven til dig – og så er det i øvrigt billigere.

Efter julen

  • Ved vejs ende. Smid den julepynt ud, du ikke fik op. Den vil også fylde i kasserne næste år, hvor du endnu engang ikke får den op. Den pynt du ikke nænner at smide ud af børnenes, men som du heller ikke rigtig nænner at hænge op, kan du putte i de kasser til børnene, hvor du allerede opbevarer deres bedste tegninger. Kald det børnekarma. Så står de selv med overvejelserne senere og følelsen af hvor skønt det er med al den hjemmelavede julepynt. What comes around goes around. Muhahahaaa.
  • Det var lidt visdom fra julen 2017. Rigtig godt nytår til jer alle.

Bloggen er åben.

Kærligst 

Ps. Hvis du vil læse, hvad bloggen kommer til at indeholde mere af i 2018. så se hér.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *