Julen må altså gerne være rød

…men mest af alt jeres egen.

julevindue

De dage er ovre, hvor jeg kiggede skævt til nisser og rødt julepynt. Til en start nok mest fordi, det er svært at boycutte nisser og rødt med børn i huset, men også fordi, det blev for kedeligt uden nisser og rødt i huset. I mit barndomshjem var julen altid lilla og i en kreativ proces. Den var aldrig heeelt god nok, den julepynt min mor kreerede i de sene nattetimer. Hun var aldrig heeelt tilfreds, med det hun producerede, selv om jeg ikke tror, det er muligt for nogen anden  – ever – at gøre hende kunsten efter. Bevares min barndomsjul har været upåklagelig, den var bare ikke rød eller fyldt med nisser. Det var den til gengæld hos mine bedsteforældre. Min farmor gav den gas med nisselandskab, julemænd i alverdens afskygninger og rødt rødt rødt. Fuldstændig magisk og fantastisk i al sin julepragt og det er nok juledagene hos hende og min farfar, jeg husker som allermest julet.

Vores julepynt

Julepynten hér må gerne være en blanding. For meget og for lidt fordærver alt. Jeg ser sagtens det smukke kunstneriske i min mors super dekadente julepynt – nu i grønt dog. Men uhh, hvor jeg husker den julemagi, der indtraf, når jeg besøgte mine bedsteforældre i juledagene.

Derfor vil jeg gerne blande de to, og det forsøger jeg.

jul i gangen

70'er nisser

Et par af 70’er nisser og en endnu ældre julemand.

antik julemand

Én af de sjovere julekugler.

julekugle med hund

klassisk skravlenisser

“Klassiske” papir kravlenisser.

 

Så hér er julen ikke kun minimalistisk, den er alt muligt. Den er rød. Den er hvid. Den er sjov. Den er vintage. Den er historie. Den er nisser. Den er skør. Den glitrer. Den er i en proces. Den har affektionsværdi og den er vigtigst af alt lys i mørket og vores helt egen.

Sørg for at jeres jul bliver jeres. Så er den bedst – også selv om den er rød.

Kærligst Sab

Ps. Missede du  julereportagen, jeg lavede hos min veninde sidste år. Så kig hér.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Det ser hyggeligt ud. Her det også en blanding af farve, nisser, hjerter og stjerner. Også flere juleting, som min mor lavede i patchwork. Det har en stor værdi for mig. Jeg nyder også de fine julestjerner, som din mor har lavet. ⭐️ Knus

  • SVAR

   DEt lyder så hyggeligt, Jytte.
   Kh Sab