Julestjerner – sådan gør du dem sexede

Har du stuen fuld af julestjerner. Nej?

Så er du nok som de fleste yngre boligentusiaster. Men måske er det på tide, at du ændrer din holdning til julens blomst, for måske kan den alligevel noget? Måske er den faktisk mere sexet end først antaget

Læs med og vurder selv.

Julestjerner – julens blomst

Julestjernerne kommer oprindeligt fra Mexico, hvor de bliver kæmpe store og naturligvis trives fint i et udendørsklima. Dér passer deres mørkerede farve også smukt ind mellem de farverige kalkhuse og et ellers eksotisk planterige.

Her i Danmark?  Tjaa… De er i hvert fald røde, og det er den klassiske jul også, men derudover er de vist mest en landeplage. Jeg kender mange, som rynker på næsen, når blikket falder på julestjerner i spande ved indgangen til supermarkedet. Det må jeg indrømme, jeg selv har gjort.

Julestjerner er bare ikke sexede i falsk supermarkedslys, men der findes altså en måde hvorpå du kan ‘sexe’ julestjernen op. Tror jeg da.

Vælg andre farver

Du kunne starte med at vælge dine stjerner i andre farver end den mørkerøde. Du kunne vælge en farve, der ikke skriger på opmærksomhed og i stedet passer til den douchede farvesammensætning, mange af os rigtig godt kan lide. Der findes nemlig mange fine varianter derude. Der findes hvide, rosa, creme og ikke mindst abrikosfarvede, som lige her, hvor du i øvrigt også får en vejledning, til hvordan de plejes bedst.

Fotokredit: voresvilla.dk

Det er altså en god start med julestjerner i lyse toner, og så er der nogle ‘regler’, jeg tror kunne være en idé at følge, hvis det skal lykkes med dem som en del af juleindretningen.

Sådan pynter du op med julestjerner

  • Anskaf dig mange. 5 må være det absolut mindste antal. Skal det være, så lad det være. Du skal own’e dit valg.
  • Saml dem ét sted. Ikke noget med en enkelt på sofabordet, en enkelt på spisebordet og en enkelt på kommoden. Saml dem ét sted.
  • Sørg for at dine potter varierer i størrelse og placeres i større grupper. Nej tak til tre på stribe eller tvillinger.
  • Sørg for at dine potter har nogenlunde samme nuance. Julerosen er en vild blomst at se på. Dens base skal være så rolig som mulig.
  • Samme nuance gælder også for julestjernerne. Vælg den samme eller de samme nuance/nuancer, ikke noget med hvide og røde i samme gruppe. Kontrasten bliver for iøjnefaldende.

Det var mit bud på julestjernereglerne. Følger du dem, bliver det uden tvivl godt med julestjerner, som en del af julepynten og måske tør vi snart invitere de røde indenfor. Hvorfor helt ærligt ikke? Det er da en skøn, skøn mørkerød farve, de julestjerner har. Fantastisk julet apropos mit julerøde indlæg.

Tror du, du kunne have mod på at pynte op med julestjerner?

KH. Sabrina.

Pssst… Julestjerner er nogle sarte ladies (#mexico) Glem dem ikke i et koldt bagagerum. Jeg taler af erfaring.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *