Kage i ferien?

chokoladekage

Så prøv lige denne milde chokoladekage som egentlig er en kakaokage. Glem alt om tung, klæg konfektbrownie, selv om der bestemt intet, som i intet overhovedet, er galt med den type kage! Hver kage til sin tid dog og her holdes ferie med børn, der ikke helt har fanget brownie-pointen endnu.

Denne kage indeholder ingen chokolade, kun kakao. Til gengæld indeholder den fløde, som tilfører kagen en dejlig porøsitet. Kagen er mild og god. En rigtig børnekage som alle unger, jeg serverer den for, elsker og som min mor serverede for mig ret så ofte som barn. Jeg elskede den kage, det gør jeg stadigvæk, jeg glemmer den bare i perioder, fordi jeg netop også er til den tunge klæge konfekt-chokoladekage. Men altså lad os tage et smut tilbage til slut 70’erne start 80’erne og finde kageingredienserne frem, det er virkelig en dejlig kage. Prøv selv og spis den gerne med et koldt glas mælk til.

Kage til én springform.

Ovnen tændes på 175 grader.

160 g blødt smør

310 g sukker

3 æg

250 g mel

1 1/2 tsk vanillesukker

3 tsk bagepulver

4 spsk kakao

1 dl fløde

3/4 dl kogende vand

Fremgangsmåde:

Sukker og smør piskes hvidt. Æggenes piskes i en efter en.

Mel,bagepulver,vanillesukker og kakao sigtes og vendes i smørblandingen. Fløde blandes i og til sidst  det kogende vand.

Kagen bages ca en time og hæver godt op.

Hold øje med den og prik med en gaffel. Intet på gaflen og kagen er færdig.

Rester i skål og på piskeris deles ligeligt mellem antal børn i huset.

Jeg var virkelig 70’er start 80’er inspireret, da jeg bagte kagen på billedet, Den har nemlig fået at lag chokoladecreme samt et drys kokos. En rigtig god ide til festlige lejligheder.

Opskrift på creme:

150 g smør

80 g flormelis

2,5 spsk kakao

og et skvæt kogende vand til konsistensen er smørbar.

Smøres på kagen eller som et lag mellem to kagebunde, hvis du skærer kagen igennem. Jeg har gjort begge dele på billedet.

Klar parat bag.

Kærligst Sab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Jeg glæder mig til at få kagen serveret. Alt med chokoladecreme og kokos er et hit hos mig, selvom jeg absolut mest er til brownieudgaven

  • SVAR

   Hej Connie.
   Tak for kommentaren. Hvad med at du bager den til mig i stedet;)
   Kh Sabrina