Kender du.. Mona Vander Keramik

Det bør du gøre, hvis du er fan af lækker keramik, for det modellerer Mona Vander.

Mona Vanders keramik er særlig speciel på to måder. Dels leger hun med glasuren, som man ikke har set det før, dels modellerer hun sine kopper med skæve små ansigter.

Keramik med ansigter og sågar bryster, kender vi, men Mona Vanders ansigter og glasur er simpelthen for fine til at lade passere.

Derfor, lad mig præsentere dig for Mona Vanders Keramik.

Keramik med konfetti

Mona Vander eksperimenterer specielt med glasuren på sin keramik. Hun glaserer sine kopper, som var de små malerier, og hun opnår dermed meget forskellige udtryk på dem. Det være sig glasur som changerer i flere farver, glasur med streger og prikker og glasur med fine konfettilignende mønstre. Ingen udtryk er ens og alle hendes kopper, krus og vaser er hånddrejede.

Kopper med skæve ansigter

Ansigter på keramik er som nævnt set før, men Mona Vanders ansigter er så fine og underspillede, at de sagtens kan tåle en ekstra introduktion. De går stort set i et med koppen og den smukke glasur, og det er ikke altid ved første øjekast, man spotter et ansigt i keramikerens kopper. Derfor er det også sjovt at gå på opdagelse i Vanders keramik. Det er finurligt og overraskende. Her er det skåle som har fået ansigter.

Mona Vander fik en idé

Det kom sig egentlig af, at folk som købte en kop med et ansigt hos Mona Vander efterfølgende ofte uploadede en selfie på instagram. En selfie med koppen ved ansigtet. Det blev startskuddet til keramikerens idé: ansigtskoppen. I dag tilbyder keramikeren derfor at modellere ansigtskopper- og krus efter specifikke ansigter. Du skal blot kontakte kunstneren privat, have et par fotos af det pågældende ansigt ved hånden og ellers aftale nærmere.

Mona Vander i Odense og på Instagram

Mona Vander holder til i Odense. Her har hun sit værksted og sin butik, men hvis du ikke slår dine folder oftest i Odense er hun også at finde på Instagram. Her lægger hun alle sine nye kreationer op løbende, og det er smukt at følge. Kig forbi.

Er det den perfekte originale gave til veninden, du mangler? Så tror jeg en ansigtskop vil være sagen.

KH. Sabrina.

Pssst..’Kender du..’ er en ny type kortere indlæg, jeg vil forsøge mig med på bloggen. Jeg vil så ofte som muligt introducere dig for kunstnere, designere og brands, som jeg synes, kan noget særligt og dermed fortjener en ekstra præsentation. Helt uden spons. Fik du i øvrigt læst denne?

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *