Kender du.. Rikke Jacobsen?

Hvis ikke skal du læse med i dette indlæg. Den kunst Rikke Jacobsen skaber er nemlig ret nordisk og fin.

Akvarel på ru papir

Vi befinder os i moderne kunst kategorien og akvarel er et af de bærende elementer i Jacobsens materialevalg, men ikke som vi kender akvarellerne, hvor farverne flyder ud og ind i hinanden. Nej, Rikke Jacobsens akvareller er anderledes.

Sirlig og fin kunst

Rikke Jacobsen arbejder mest på papir. Her tegner og maler hun enkle motiver med en særlig sirlighed, der fremhæver det simple motiv. Farverne er lyse og sarte, men Rikke Jacobsens stil, som er at tvinge akvarellen på plads frem for at lade den flyde ud, gør at hendes motiver trods de lyse farver alligevel fremstår skarpe og kontrollerede.

Keeping a pet

Nordisk naturalisme med et twist.

Rikke Jacobsens værker er i udgangspunktet naturalistiske, men de fleste med et twist af et abstrakt element i motivet eller en konstrastfuld materialesammensætning. Fælles for alle hendes værker er dog de underspillede kølige nuancer og toner i værkerne, vi i norden er så glade for. Jacobsens værker gør sig derfor godt i de ganske danske hjem.

Solgt, men fås som kunstprint
Et fin illustration af Rikke Jacobsens materialevalg

Kählers julestel og Rikke Jacobsen

Sidste år (2018) lancerede Kähler et smukt julestel nemlig Hammershøi Jul med Jacobsens streg. På stellet fortolker kunstneren den nordiske jul i et moderne lys. Julemotiverne er enkle og smukke og fortæller en fin lille historie hver for sig. De kan sættes sammen på kryds og tværs, og de kan selvfølgelig blandes med det klassiske Hammershøi stel helt uden motiver for en mere nedtonet borddækning. Eller hvorfor ikke nøjes med en enkelt tallerken til julesmåkagerne, hvis du synes, du har stel nok i skabet. Priserne er fair. Du kan læse mere om stellet og Jacobsen lige her. og hvis ikke du kan få nok, er hun også blevet en del af den nye påskekollektion fra Kähler, men den er ikke i butikkerne endnu.

Hammershøi JUL Pris: 199.99
Hammershøi JUL tallerken. Pris: 219,95

Tjek hende ud

Hvis det er kunstprint, der ikke hænger hos naboen, du er efter, vil jeg anbefale, at du tjekker Rikke Jacobsens værker ud. Mange af hendes udsolgte værker fås som kunstprints. Hendes printshop er lukket for tiden, men send hende en mail og hun er dig behjælpelig med priser og yderligere info.

God fornøjelse med din billedvæg.

Kh Sab.

Pssst..’Kender du..’ er en ny type kortere indlæg, jeg vil forsøge mig med på bloggen. Jeg vil så ofte som muligt introducere dig for kunstnere, designere og brands, som jeg synes, kan noget særligt og dermed fortjener en ekstra præsentation. Fik du i øvrigt læst denne?

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Jeg er VILD med guldfisken!
  Skal lige tænke over hvor den skal hænge, og så skal jeg vist have fat i et print 🙂

  • SVAR

   Hej Lise.
   Den er også en af mine favoritter. Fin og underspillet.