Kender du.. Smaadoodle?

Hvis du googler doodle opdager du, at det betyder ‘to scribble absent-mindedly’. Det mener jeg ikke Smaadoodle gør, men det er i krusedulle-afdelingen, vi befinder os.

Fantastisk vinterlandskab med ponpon’er.

Læs med.

Smaadoodle tegner kruseduller

Simone er oprindeligt uddannet pædagog og at tegne har altid været en stor passion, men det var hendes baggrund i en vintagebutik og mødet med gamle malerier på markeder, der fik hende til at gå kunstnervejen. Det var i de malerier hun så potentiale for sin kunst og da hun fik lov “at begå hærværk”, som hun selv kalder det, på sin mors gamle malerier var kunstnervejen for alvor lagt.

Flamingoinvasion af klassisk landskabsmaleri

Hærværk med respekt

Hærværk er et bombastisk ord, og jeg vil langt fra kalde Smådoodles kunst for hærværk. Nogle vil måske.

En giraf på et klassisk landskabsmaleri

Nærmere mener jeg, hendes kruseduller tegnes med respekt for maleriets oprindelig motiv. Simone sørger altid for at den oprindelige kunstners navn er tydeligt markeret på malerierne, hvilket også bevirker at hendes kruseduller fremstår mere ydmyge. Det er tydeligt at Smaadoodle er bevidst om den kulturarv, hun piller ved og hey – hvad ellers – skal de blot stå på loftet og mørne, inden vi for alvor for øjnene op for den klassiske gamle kunstart?

Smaadoodles signatur med respekt for den originale kunstner

Hvem er Smaadoodle for?

Smaadoodle er for alle med humoristisk sans, og det er helt sikkert at hendes naivistiske stil vil være en sikker børneværelsesvinder, men hendes malerier kan også sagtens indgå i en flot billedevæg i stuen eller et andet sted, hvor der er tid til at gå på opdagelse i hendes univers. Sådan er det nemlig med Smaadoodle og gamle klassiske malerier, de drager og kalder på din opmærksomhed.

Smaadoodle har i hvert fald vækket min. Bedøm selv om hun har vækket din.

Blomsterbuketten bliver endnu mere sommerlig med mariehøner
Nøgne nymfer og hajer i vasen

Du kan finde Smaadoodles kunst på facebook og under profilen @smaadoodle på instagram til meget fair priser.

KH Sab.

Pssst..’Kender du..’ er en ny type kortere indlæg, jeg vil forsøge mig med på bloggen. Jeg vil så ofte som muligt introducere dig for kunstnere, designere og brands, som jeg synes, kan noget særligt og dermed fortjener en ekstra præsentation. Fik du i øvrigt læst denne eller denne?

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *