Kender du.. Trine Lise Keramik?

Svenske Trine Lise laver keramik i værkstedet i haven.

Når hun befinder sig dér, smelter hun sammen med keramikken og fremtryller de fineste potter og vaser i smukke lyse farver.

Skåle fra Trine Lise

Læs med og se.

Lidt om Stentøj

Keramik er en fælles betegnelse for ting i ler. Alt efter temperaturen i ovnen, selve brændingen, ændrer keramikken betegnelse. Trine Lise former eksempelvis gerne keramik, hun brænder som stentøj i høj varme.

Bulb vases fra Trine Lise

Du husker måske en rustik brunlig skål fra dit barndomshjem. Stentøj forbindes ofte med brune og beige 70’er farver og ikke mindst barndomshjem. Du finder helt sikkert også meget af den type stentøj på de danske loppemarkeder. Trine Lises keramik er dog anderledes skandinavisk i sit udtryk. Det er let og lyst og meget langt fra 70’erne, men som 70’er stentøjet udmærker det sig ved at være robust nok til en tur i opvaskemaskinen. Præcis som de fleste af os sætter pris på i en travl hverdag.

Vase fra Trine Lise

Trine Lises keramik.

Der hersker en modsætning i Trine Lises keramik, og det er netop den, der gør det til noget helt særligt. Det er grå og smukke lyse nuancer i turkis, der dominerer glasuren på mange af hendes kreationer, og det robuste i stentøjet syner derfor mindre bastant. Formen og brændingen er måske tung og rustik, men glasuren er raffineret og fin, og dermed rammer hun lige ind i den nordiske stil.

Tallerkener fra Trine Lise

Det er er et skønt univers af keramik og stentøj Trine Lise skaber, og det adskiller sig naturligvis fra de mange fabriksproducerede rustikke stel, fordi Trine Lises skåle, kopper og vaser er hånddrejede. Trine Lises keramik kan i min optik fint betegnes som funktionel keramikkunst.

Kig forbi hendes shop. Hun sender også sit stel til Danmark.

Kh Sab.

Pssst..’Kender du..’ er en ny type kortere indlæg, jeg vil forsøge mig med på bloggen. Jeg vil så ofte som muligt introducere dig for kunstnere, designere og brands, som jeg synes, kan noget særligt og dermed fortjener en ekstra præsentation helt uden spons. Fik du for øvrigt læst denne eller denne?

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *