Krans i lærk

Som nævnt er julepyntningen en proces herhjemme. Jeg udvider, hiver ned og pynter om. Seneste skud på julestammen er lærkegrene i krukker med diverse ophæng. Inspireret af en skøn veninde fra gymnasiet, der virkelig forstår at pynte op til jul med nedfaldne lærkegrene og glimmer i spandevis. Sådan skal der jules.

Jeg er fan af lærk i år og det er blevet til en del dekorationer med lærk som bærende element; krukker som ovennævnte, kalenderlyset, et lille træ og en krans. Jeg pønser på mere, for jeg er langt fra færdig.

Her får I opskriften på kransen. ( Note to self: Tab den ikke. Det gør den skæv.)

laerkekrans1

Materialer:

Halmkrans- gerne stor. Jeg faldt over en krans på 80 cm i diameter. Det er en krans, man kan forstå.

Lærk- masser af lærk og gerne bløde, tynde og lange lærkegrene

Tråd.

Et smalt stykke voksdug til sløjfe. (Jeg klippede et stykke op og syede det sammen, så det fik den rigtige længde. Cirka halvanden meter langt og 7 cm bredt. Du skal kunne binde en seriøs sløjfe om kransen.

Så er det blot at dække kransen med lærk og at tråde den godt. Lad kransen ligge på bordet, mens du tråder og binder, så den forbliver flad på bagsiden.

Hæng den på husmuren i stedet for døren, så den får den plads den behøver.

Nemt og enkelt. Det sværeste er måske nok at finde lærkegrene. Der skal mange til. Heldigvis er alle grene tilladt og det er nemmest, hvis de er bløde.

laerkekrans2

laerkekrans3

God fornøjelse.

Kærligst Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *