Kringlede pigeværelser vol. 2 – DIY

Så blev det tid til det kringlede pigeværelse vol. 2.

Jagten gik ind på skunkeskabe og løsningen blev en “gør-det-selv”.

Hér får I det færdige resultat, som jeg er ret tilfreds med:

kringlet pigeværelse vol 2

Værelset er simpelthen blevet super funktionelt, og den lille halvvæg monteret som afslutning på skrivebordet, giver det smalle rum ligevægt mod skorstenen til venstre i rummet.

Bedst af alt, den kommende fødselar havde intet gennemskuet. Vi låste døren af til værelset dagene inden fødselsdagen under dække af “hemmelige gaver i rummet”- og den åd hun. Vi valsede således forbi hende med den ene tilskårede mdf-plade efter den anden dagene op til uden at vække hendes interesse eller nysgerrighed – overhovedet!

På dagen var hun egentlig ikke synderligt begejstret, man er vel et barn af 10’erne,  men forholdsvis meget af dagen, mens hun ventede på sine gæster, tilbragte hun dog alligevel på værelset. Helt for sig selv. På eget initiativ. Det er ikke hændt ofte. Tilmed har jeg flere gange hørt hende spørge venner og pårørende om de vil se hendes nye værelse -og så er missionen vist fuldført.

Indrømmet, Gør-det-selv-skunkeskabe er nok kun for nybegyndere med forholdsvis meget gåpåmod og et velassorteret værksted, men hey- hvo intet vover intet vinder. Så på med arbejdstøjet.

Til interesserede vil der nedenfor fremgå en længerehåret forklaring på vores løsning. Spring fra, hvis du ikke orker.

Det der skal anskaffes af værktøj , som måske ikke allerede er present på værkstedet eller i garagen er:

-en overfræser

-en håndrundsav

samt mdf-plader, lister og maling.

værktøj

De lodrette plader:

For at “skunkeskabene” får den rigtige størrelse og passer bedst muligt mod skråvæggene udarbejdes først en skabelon af et stykke rest-træ, som skæres til af flere omgange til den passer. Derefter skæres det ønskede antal plader efter skabelonen med en håndrundsav. De lodrette plader profileres efter ønske med overfræseren. De lodrette plader fastgøres med lister ind mod skråvæggen, samt en skrue foroven, som skjules med akrylfuge.

mdfplader

 

De vandrette plader (hylder):

Hylderne skæres som rektangulære plader med håndrundsav. Størrelsen afhænger af i hvilken højde man ønsker sine hylder. Igen laves der en skabelon, som der skæres efter. Dermed får man også et visuelt indtryk af, hvordan det færdige resultat bliver, inden alle eksemplarerne skæres. Hyldernes kant profileres efter ønske med overfræseren. Hylderne hviler på lister, der er skruet fast i de lodrette plader.

Bor du i et gammelt hus hvor alt er skævt, eller ønsker du en løsning, der er unik, så er ovenstående fremgangsmåde en mulighed; til skunkeskabe og til alle mulige andre projekter.

Græd ikke over spildplads eller spildt mælk. Tag arbejdstøjet på og udnyt krinkelkrogene i stedet. Kun fantasien sætter grænser, når man har mdf-plader, en håndrundsav og en overfræser.

God fornøjelse

Kh Sab.

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentér her

 • SVAR

  Ej slap da lige af hvor er det blevet et flot værelse. Mega godt tænkt med farver og udnyttelse af skråvæggene, som jo giver alle grå hår. Glæder mig meget til at se det live.

  • SVAR

   Mange tak. Du kommer bare forbi.
   Kh Sabrina

 • SVAR

  Nøj, det er blevet SÅ fint! Godt gået
  Ses i morgen til førsteskoledag

  • SVAR

   Tak. Line. Vi er også ret tilfredse. Jep, vi ses i morgen.
   Kh Sabrina