Lad julefreden sænke sig med julepynt af hama perler

 

Jeg vil ikke påstå at julefreden har sænket sig her i huset, men jeg vil påstå at freden kan sænke sig en times tid, hvis jeg tager hama perler frem og inviterer børnene med til leg.

Det er altid en god strategi, hvis ikke du er verdensmester i at lege med dine børn. Det er jeg bestemt ikke. Ej heller, er jeg bleg for at indrømme, at fantasien simpelthen ikke rækker til børneleg længere. Jeg keder mig bravt de samtlige 10 minutter, de får lov at kapre mig. Jeg ved det, jeg vinder aldrig forælderprisen. Men hama perler, vil jeg gerne lege med og ungerne skal være så velkomne.

Organiser børnenes hama perler

Vores perler ligger i store bøtter i en skuffe og det betyder, at vi altid skal begynde vores hama leg med at finde de rigtige farver frem. Der skal med andre ord sorteres først, men fra det nye år, skal det være anderledes. For jeg er nået til erkendelsen af, at mine mere organiserede veninder har forstået det helt rigtigt, når de hiver deres sortimentkasser frem til ungernes hama perleleg. Det er bare nemmere, når perlerne allerede er sorteret, og der er bestemt noget terapeutisk i selve sorteringen. Jeg glæder mig allerede.

Så under træet i år lægger jeg sortimentkasser til ungerne – og mig. Win,win og det kan du også gøre, hvis du som jeg ofte ender med at støvsuge perlerne op efter legen. De vil helt sikkert skæve mistroisk til kasserne, når de åbner pakkerne, men senere vil de forstå, at det er det eneste rigtige at få organiseret. Virkelig.

Du kan eventuelt bestille lignende sortimentkasser hjem fra nettet til din kommende terapitime.

 

Kasserne ovenfor kan købes her til intet mindre en 34,50 kroner eller de kan købes i farven transparent lige her  til 39 kr stykket, hvis man er den mere underspillede type.

Så er der styr på hama perlerne. Resten støvsuger du op.

Julepynt i hama perler

Som regel er det svært at mangle inspiration til Hama perlefigurer. Det er jo kun fantasien, der sætter grænsen. Men det er dog december og derfor er det selvfølgelig oplagt at hygge sig med at lave julepynt. Jeg har derfor været forbi pinterest efter sjov inspiration til dig, hvis du og ungerne ikke har lyst til at forfalde til de traditionelle nisser og julehjerter.

Sne sne sne

Snekrystaller i hama perler er en klassiker. Du kan eventuelt spice dem lidt op ved at variere mellem hvide og transparente perler og hvorfor ikke pensle dem med lim og glimmer til sidst.

Snekrystaller i hama perler

(Fotokredit)

Juletræ på taget

Chevy Chase har bestemt ikke levet forgæves. Det vil helt sikkert være  Fars fede juleferie, der bliver tænkt på, når den obligatoriske stationcar med et juletræ på taget dingler fra et par grene.

Julebil i Hama perler

Fotokredit

Kristtjørn

Små kristtjørn kunne være et fint supplement til julekransen. Igen, vær ikke nærig med glimmerdåsen. “Glimmer på”, som Hella siger.

Kristtjørn i hama perler

Så er der lakridskonfekt.

Not.

Den her er da sjov og nem og hvorfor ikke bruger den som værtindegave. Sørg for at have en limspistol på lager, så proportionerne bliver korrekte. I øvrigt postede jeg dette indlæg om nissenumser sidste år. Den vil også være en sød værtindegave.

Fotokredit

Nissebo i hama perler.

En hver bolig med respekt for sig selv har efterhånden et lille nissebo-arrangement klistret på væggen et sted. Hvorfor ikke lave den i hama perler. Det ser da ret hyggeligt ud inde hos denne nisse.

Nissebo i hama perler

Fotokredit

Jeg håber, du kan bruge nogle af ideerne. Jeg lover dig, at du vil mærke julefreden sænke sig, mens legen står på, særligt hvis du sætter lidt julemusik på anlægget i baggrunden.

Kærligst

Sabrina

Pssst – det er helt okay, hvis du får lyst til at lave perleplader med dig selv. Det forstår jeg virkelig godt.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *