Luksusbelysning til gamle huse

(indlægget er sponsoreret men anbefalingen oprigtig)

Der følger en del privilegier med sig, når man bygger et hus. Et af de privilegier er luksusbelysning. Du ved lækker belysning, man selv kan styre efter behov og funktion.

Det er mere besværligt i ældre huse. Udtagene er forudbestemt. Plantegningen er forlængst færdigtænkt – af en anden – vel at mærke, og du må rette ind, som du bedst kan.

Men luksusbelysning er selvfølgelig en mulighed. Endda en overkommelig mulighed med Philips Hue lyssæt. Jeg har været så heldig at få lov at teste startsættet, og jeg må indrømme, at det var ret nemt at få lidt af den luksusbelysnig, jeg, bosættende i et hus fra 1923, aldrig rigtig har haft.

Philips Hue Startsæt

 

Philips Hues startsæt består af tre stk. E27 9,5 w pærer, som er en af de to typiske lampefatninger. Den anden er E14. De lamper vi har i stuen bruger alle E27 pærer. Vi har 5. Til sættet hører også en Bridge, som er en lille kasse der forbinder WI-Fi til pærerne. Derudover findes i sættet en fjernbetjening og et par ledninger til opsætningen. Lyset styres via en app, man installerer på sin telefon eller selvfølgelig fjernbetjeningen.

Kritiske ryster vil at Bridgen, den lille kasse, burde være unødvendig. At bluetooth burde være nok. Det tør jeg ikke gøre mig klog på. Hvad jeg tør gøre mig klog på er, at opsætningen er super nem selv om sættet behøver en Bridge.

Jeg har forsøgt mig med sættet i stuen, da det typisk er der, man har brug for dæmpet eller mere belysning. Desværre er vi i øjeblikket ved at sætte nye lysninger i vinduerne og det betyder rå vægge i horisonten. Jeg har derfor været nødsaget til at tage lidt alternative billeder, hvor fornemmelsen for sættet i fuld funktion måske ikke kommer helt til sin ret. Men mon ikke I kan danne jer et overblik alligevel.

Sådan gør du

Først sætter du pærerne i de lamper, du ønsker skal kunne kaste lidt luksusbelysning af sig. Derefter sætter du strøm til din Bridge og den medfølgende netværkskabel i Bridgen og din router. Til sidst installerer du app’en Philips Hue. Lampeguru.dk har faktisk lavet en rigtig fin opsætningsguide lige her, hvis du alligevel skulle føle dig på usikker grund.

Appen viser dig virkelig vejen efterfølgende, men det skal nævnes her, at jeg ikke kunne få mine lamper til at lyse i første omgang. Jeg havde ikke tændt lamperne på afbryderne. Derfor note to self og dig: Tænd dine lamper.

Herefter styrer du sådan set alt på home-ikonet i appen. Du kan dæmpe lyset, du kan skemalægge tænd og sluk tidspunkter og du kan lege med forudbestemte temaer som “Savannah Sunset”, Spring Blossom” eller noget så enkelt som “Read”.

Det er altså smart, og jeg er sikker på, at jeg har et par unger, der bestemt bliver fan. Det røde lys bandlyses dog her i huset sene aftener. Vi ønsker ikke ubudne gæster.

Philips Hue og cost benefit

Et Philips Hue startsæt koster omkring 12-1500 kr. Det er en fair pris for luksusbelysning, jeg anbefaler dog, at du bruger dine Hue pærer i nogle af de lamper, du ikke normalt tænder på hovedafbryderen i rummet.  På den måde er det ekstra luksus, at du ikke skal stuen rundt for at tænde de små hyggelamper. Det gør du skam bare fra telefonen eller fjernbetjeningen. Det er selvfølgelig muligt at tilkøbe pærer til sættet, også med E14 fatning, og faktisk kan sættet klare at holde styr på op til 50 forskelige lyskilder, men det er ikke billigt at anskaffe sig flere pærer. Jeg har fundet priser fra 250 kr til 600 kr for to stk. alt efter hvilket startsæt, man har købt. Det er nemlig også muligt at købe et Philips Hue White startsæt. Her er prisen ca den halve og blødt og skarpt lys er i fokus. Jeg har forsøgt at illustrere forskellen på hvidt lys på billederne nedenfor.

Alt i alt vurderer jeg, at Philips Hue er pengene værd, hvis det er lukusbelysning man sukker efter, og man ikke er interesseret i dyre elektrikerløsninger.

 

 

Derfor thumps up til Philips Hue fra mit lille hjørne af internettet.

Kh Sab

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *