Marie Kondo dit klædeskab

Det er blevet tid til at få endeligt styr på det klædeskab. Jeg skrev i sidste uge om Marie Kondos bestseller og min åbenbaring.

Jeg skrev også, at jeg begyndte min mission med mine krukker og hvilket overblik, det gav mig efterfølgende.

Jeg stoppede dog ikke med krukkerne, jeg fortsatte med mit klædeskab.

En større omgang

Der skulle tages et gevaldigt tilløb – bevares, men det lykkedes. Det er ca 4 måneder siden nu og mit skab ser stadig ud som det gjorde, efter mit relativt store indgreb. Det var en del sække med tøj, der røg ud den dag og der gik en del timer med det. Det var det værd, dog og jeg lyver ikke, når jeg skriver, at mit skab stadig ser ud som det gjorde efter indgrebet.

Jo jo, det sker da, at det går stærkt og jeg får nogle klæder kastet fra mig uhensigtsmæssigt, men det er ikke længe, de får lov at krølle sammen det forkerte sted.

Jeg er simpelthen blevet for glad for det system til at lade det forpurre af sløseri.

Sådan rydder du op i dit klædeskab

Igen handler det om at rydde op i kategorier. Begynd med strømperne. Ud med dem du ikke har brug for, tilbage med dem du har. Så dine t-shirts. Ud med dem du ikke har brug for og du ikke har noget forhold til,  ind med dem du har. Sådan fortsætter du til, du er igennem samtlige beklædningsgenstande.

Når du er færdig bestemmer du dig for hvilke skuffer og hylder dine beklædningsgenstande skal opbevares i. I kategorier, selvfølgelig. Altså t-shirts i en skuffe, bluser i en anden, strømper i en tredje osv.

Og så bliver det spacy

Marie Kondo har nemlig en helt speciel måde at lægge tøj sammen på og ja- nu lægger jeg faktisk også mit tøj sådan sammen.

I kan se hvordan her. Det er svært at forklare på skrift, men virkelig let at få indøvet og dit klædeskab vil tanke dig for det.

Det handler om at alt så vidt som muligt, skal opbevares på højkant. Når dit tøj opbevares på højkant, er det nemmere at skabe et overblik over det med det samme, du trækker en skuffe ud af skabet. Så kan du ALTID se ALLE dine t-shirts på én gang, og du har aldrig nogle liggende nederst i stakken, du ikke kan trække ud uden at vælte den. #kenderdet

Ja, det er spacy og kald mig endelig strukturina, men det virker altså. Bedst af alt, det virker også for mine børn. Jeg vil vove at påstå, at jeg efter Marie Kondos system tager mig sjældnere til hovedet, når jeg åbner mine børns klædeskab. Systemet giver også dem overblik og dermed mindre hang til rod. Win-Win.

Opbevar i skotøjsæsker

Marie Kondo er ikke fan af, at man som det første skynder sig ud for at shoppe nye opbevaringsløsninger, hvilket jeg har gjort utallige gange. Nej, hold dig til skotøjsæsker, skriver hun. De er et fint alternativ i første omgang. Senere, når alt er på plads, kan man påtænke sig nye lækre kasser eller beklæde dem, man har. Så altså forbrug er ikke nødvendigt, for at komme i gang.

Marie Kondo taler for farveorden og jeg ser pointen med ro-for-øjnene, men pt er mine børn farveblinde, så det punkt i bogen skyder vi en hvid pil efter. Man må bruge, det man kan.

Tror du, du kan bruge Marie Kondos koncept i dit klædeskab?

Kærligts Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Fedt – især drengenes skabe kunne trænge til en Kondo- løsning. Det bliver første punkt på to do- listen i weekenden

  • SVAR

   Det fortryder du ikke.
   Kh Sab.