Marie Kondo på Netflix

(Indlægget indeholder et reklamelink*)

I september 2017 skrev jeg et par indlæg om Marie Kondo. Svært begejstret.

Jeg startede min rejse med hende i drivhuset, hvor jeg ryddede ud i alle mine krukker – og der var mange. Rigtig mange. På HELE matriklen.

Krukkesamling inden Marie Kondo og KonMari

Det tog mig tre dage at samle alle sammen. Seriøst og der var flere end billedet viser.

Et af hendes dogmer er jo, at man skal rydde op i kategorier i stedet for rum. Dernæst skal man finde og samle alle ting i den kategori ét sted, så man kan danne sig et overblik over mængden af sine ting i netop den kategori. Herefter skal man spørge sig selv hvilke ting, man glæder sig over eller rettere, hvilke ting der “sparker joy”, og man dermed ikke vil skaffe sig af med.

Min krukkesamling blev stærkt reduceret på den konto og i øvrigt samlet ét sted i stedet for 15 forskellige, og jeg vil påstå, at det stadig gælder. Indlægget finder du hér.

Efter krukkerne gik jeg i gang med klædeskabet. Det tog en halv dag og minsandten om ikke, jeg også skrev et indlæg om det. Nu over et år efter folder jeg stadig alt mit tøj efter hendes teknikker og jo, jeg er udfordret her i New Zealand, hvor skabene er anderledes ufunktionelt indrettet, men hendes foldeteknik er stadig genial. Se den her.

Bør du se Marie Kondo på Netflix?

Nu er Kondo på Netflix og over alt i medierne. Også i New Zealand. Her er vi eksempelvis blevet beriget med en bunke udmærkede pander, gryder og knive fra en sød kiwi, der gentagende har spurgt sig selv “does this spark joy”

Mange tak for det.

Men bør du se serien? Du går som sådan ikke glip af det helt store, hvis du vælger at lade være. Det er tyk amerikaner-reality og “godt, jeg ikke roder lige så meget som dem- tv ” i al sin banalitet. Men det er der selvfølgelig også ret høj underholdningsværdi i. Jeg åd to afsnit efter hinanden og motiveredes stærkt af Kondos tilgang til de medvirkende. Der var absolut intet kritik at spore hos den lille bitte mangadukke. Kun optimisme og store falske øjenvipper, og det var faktisk ret befriende.

Kan man så lære noget af Netflix-serien?

Ikke rigtigt. Hvis du skal lære KonMari, som Kondo kalder sin metode, skal du læse bogen. Ellers får du langt fra alle principperne ind på lystavlen. Du kan dog lade dig inspirere af serien og eventuelt lade den være et springbræt ud i KonMari.

Summa summarum, se et par episoder af serien, så du kan tale med omkring middagsbordet, men køb bogen*, hvis du virkelig vil dit rod til livs med hendes metode. Lad nu være med at bingewatche alt for mange afsnit, dog. Så snup hellere Killing Eve på HBO, den er bestemt bedre tidsspilde.

God fornøjelse med dit rod eller dit nye liv uden.

Kh. Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *