Nye smukke glas med vintagelook

Det har allerede handlet om smukke glas på bloggen, men det var vintageglas. I dag skal det handle om nye glas som ligner vintage. Hvorfor? Fordi min intention med denne blog er, at gøre lækker indretning så nemt og tilgængeligt for dig som muligt.

Så hvis du nu synes, det der med at finde vintageglas er for besværligt, og du faktisk trods min guide stadig ikke heeeelt er med på hvilke vintageglas er de rigtige. Så læs videre.

Nye glas med gammel nostalgi

Det er nemlig sådan at de nye glas, du skal gå efter skal emme af nostalgi. De skal minde dig om Maudes middagsbord og Hans Christians hjemmebar. De skal trække dig nedad memory lane til de brølende tyveres dekadence, og de skal få dig til at tørste efter bobler og sjusser. Hvis du ser et glas, og det er i den retning, du tænker. Så er den hjemme.

Men selvfølgelig behøver du ikke selv at lede efter de elegante glas til borddækningen. Jeg har gjort benarbejdet for dig. Jeg har nemlig fundet ni forskellige glas lige til at klikke ned i din virtuelle indkøbskurv.

Sådan.

9 bud på smukke glas med vintagelook

Moodboard med smukke glas til bordet.
  • 1/ Fine riflede champagneskåle fra Ferm Living. Ripple Champagneglas. Designet er stilrent, trods riflerne. Glassene kalder på rosé og champagne eller en cocktail til veninden og smid dem bare i opvaskemaskinen efterfølgende. Det tåler de, selv om de er mundblæst. Disse smukke glas vil gå fint i harmoni med et enkelt vinglas og et farvet vandglas. Pris: 299 kr for 2 stk.
  • 2/ Rosa facetslebet vandglas. Villa Collection. En feminin farve, men glasset er forholdsvist bastant i sit design, så det feminine holdes fint i skak. Brug det til hverdag og brug det til fest i samspil med transparente vinglas. Glasset fås også i midnatsblå. Pris: 29 kr. stykket.
Midnatsblå vandglas.
Fotokredit: nicebuy.dk

  • 3/ Smukke rødvinsglas fra Lyngby. Melodia. Elegante og ægte krystal. Disse glas går til alle højtider. Fra påske til nytår og tilbage igen og brug dem gerne sammen med et farvet vandglas. Prisen er fair. Pris: 299 kr for 4 stk.
  • 4/ Lækkert vandglas med farvet bund. Amber fra Broste Copenhagen. ’70erne har muligvis ringet, men lidt rav i bunden har aldrig skadet nogen. Den elegante form er sofistikeret og farven maskulin. En whiskey on the rocks, tak. Sæt dem gerne sammen med glas i krystal og facetter. Du vil blive overrasket over hvor godt det går. Disse er på udsalg lige nu. Pris: 69.95.
Broste Copenhagen drikkeglas, amber - H: 14 cm.
Amber fra Broste Copenhagen
Fotokredit: Bahne.dk
  • 5/ Elegante blå vandglas. Lyngby drikkeglas. Klassiske og perfekte til alle borddækninger. Blåt glas er altid lækkert og postevand bliver simpelthen mere interessant at drikke i farvede glas. Disse glas ville jeg turde sætte sammen med et enkelt farvet vinglas, jeg vilde dog skrue ned for yderligere farvede glas i samme borddækning. Pris: 149.95 for 6 styk.
6 stk. Lyngby drikkeglas 26 cl. lyseblå glas - LyngbyShop
Lyngby drikkeglas.
Fotokredit: Lyngbyshop.dk

9 smukke bud fortsat

  • 6/ Crispy lowball krystalglas fra Frederik Bagger og crisp er det helt rigtige adjektiv, for disse er virkelig splintrende sprøde og raffinerede. Brug dem til drinks og lad dem være en fast bestanddel af barvognen, eller brug dem som vandglas og sæt dem sammen på kryds og tværs. Vidste du i øvrigt at glassene er varmebestandige nok til en kop morgenkaffe. Dér. Endnu en funktion. Jeg forstår deres popularitet. Pris: 276 kr. for 2 styks.
  • 7/ Disse vinglas er ballade. Mundblæst og håndlavet og spottet hos Balie Balie. Der skal muligvis spares op, hvis disse skal på bordet, men hvilket bord og hvilken fest. Just saying. Hvis du vælger at investere i disse, (som jo er lig funktionel kunst), så skru ned for de resterende glas i borddækningen. Disse kræver al opmærksomhed. Pris: 1.199 kr for 6.
Farvede vinglas i flotte assorterede farver og forskelligt design
Smukke mundblæste vinglas
Fotokredit: Baliebalie.dk

8/ IKEA må man ikke glemme, for selvfølgelig har de også givet sit besyv med i vintagelook-kategorien. Her er det Flimra. Fine transparente glas som kan bruges i alle kombinationer og ikke mindst til at servere desserten i. Pris: 19 kr. stykket.

9/ Endnu en Frederik Bagger. Denne gang High ball, (ikke long ball, desværre, det kunne ellers have været ret sjovt;). Hvad kan jeg sige, det er simpelthen blot smukke glas. Kombiner dem med alt eller brug dem til små elegante vaser på bordet. Pris: 224 kr. for to på tilbud.

Godt så.

Så nåede vi igennem. Der var mange, men tro mig, der er endnu flere på markedet derude, hvis ikke disse kunne friste. God fornøjelse med jagten.

Kh. Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *