På julevisit vol.1

I sidste uge var jeg på julebarselsvisit hos en skøn veninde fra gymnasiet. Jeg har op til flere gange tænkt på, hvor oplagt en boligreportage skudt hos hende vil være, fordi jeg synes, hun i den grad forstår at hygge om sit hjem. Faktisk tog jeg billeder hos hende i foråret, men mit kamera er siden blevet optimeret, og de billeder jeg dengang tog, yder ikke hjemmet fuld retfærdighed, hvorfor jeg i sidste uge fik lov at skyde lidt nye – krydret med julerier.

Min veninde bor i det man vil betegne som et nybyggerkvarter. Oprindeligt var området en mark, men på få år blev det til nyanlagte villaveje med parcelhuse på begge sider. Det er spændende med nybyggerkvarterer, særligt når hækkene gror i vejret og haverne tager form. Hér begynder diversiteten i kvarteret nemlig at træde i kraft. Den kan godt være liiidt besværlig at spotte indtil da.

Når man besøger min veninde i julemåneden bydes man først og fremmest velkommen af den hyggeligste juledørpynt. “Kom endelig indenfor”, siger det skødesløse, lidt skæve juletræ ved døren og man fornemmer straks, at det vil blive lunt og godt bag fordøren.

bcs-bolig-2

I entréen bydes man velkommen af et fint filigrantræ – undertegnede og min bedre halvdel, host, host, har kreeret et par år tilbage – men som min veninde har forvandlet til et sort grafisk element i den ellers lyse gang.

bcs-bolig3

bcs-bolig4

Muuto The Dots knager tager i mod overtøjet og et lille stilleben hygger i hjørnet på en mørk træskænk.

bcs-bolig-5

Min veninde forstår at jule i alle rum.  Hun gemmer ikke al pynten til stuen og køkkenet, som ofte bliver tilfældet, fordi man ikke har lyst til at degradere det fine julepynt til underordnede rum i boligen. Men faktum er, at entréen definerer det førstehåndsindtryk besøgende får i et hjem og hvis man har i sinde, at det skal være godt, er det en fordel at hygge om det.

(Note to self; rå murbrokker giver IKKE det bedste førstehåndsindtryk, Sab).

Det lange kig fra alrummet vidner om en hyggelig entré med indgang til husets hjerte, nemlig stuen.

bcsbolig-5

Lad os mødes i den om et par dage.

Kærligst Sab.

 

 

 

 

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *