Puder…igen

For noget tid siden lovede jeg at følge op på mine hjemmesyede puder for seriøse begyndere- som i seriøst nybegyndere. Sykyndige må grine deres såkaldte bagdele i laser over disse sy-DIYs, for syprisen, som det er tilfældet med forælder-prisen, er bestemt ikke en pris, jeg nogensinde vinder.

Jeg har efter mine syindlæg indset, at jeg ikke kan finde midten på mine puder og at det nok er en god ide at siksakke stoffet i alle kanter inden det sys sammen, så puderne ikke efterfølgende trævler op.

Sådan noget lærer man på den hårde måde, når man er et utålmodigt væsen, som jeg. Ikke desto mindre er jeg stadig bidt af håndarbejdet og jeg syr løs, så ofte jeg synes, jeg kan stjæle lidt tid til det.

Jeg ser virkelig pointen i et syrum/værelse efter, jeg har taget håndarbejdet op igen. Det er lidt sjovere og nemmere at gå til og fra, når man ikke konstant skal rydde op efter sig, fordi der også skal være plads til øglernes skåle med havregryn og alt for meget sukker.

Nuvel, er det altså blevet til en del puder, og lidt bestillinger fra veninder – på eget ansvar – og så lovede jeg som nævnt en DIY på puder med tittebånd.

Here goes:

Til en pude klippes to stykker stof i pudens mål.

Det ene stykke lægges med forsiden op og kantes med tittebånd. Altså tittebånd påmonteres med nåle på stoffets forside. Her er det vigtigt at tittebåndest runding, den pæne kant, vender ind mod stoffets midte og den anden kant placeres helt tæt på kanten af stoffet.

I hjørnerne rundes tittebåndet ved hjælp af små snit/klip, sådan hjørnerne bliver så skarpe som muligt.

Når tittebåndet er fastgjort hele vejen rundt langs stoffets kanter og båndet når sin egen begyndelse. Sprættes et par sting ca (en cm) på tittebåndet op og snøren inden i klippes af. Tittebåndet uden snøre foldes derefter omkring tittebåndet med snøre, således afslutningen bliver fin og så usynlig, som det nu er muligt at gøre den.

Herefter sys båndet fast hele vejen rundt. Forsøg på at sy så tæt på rundingen som muligt, så det kun er den, der titter frem, når stoffet vendes.

Når tittebåndet er syet på stofsiden, lægger du de to stofsider vrang mod vrang og syr, som ville du sy en helt almindelig pude. Igen er det vigtigt at forsøge at sy så tæt på tittebåndets runding som muligt. Det er som i ordets betydning, kun rundingen som skal titte frem.

Ri, sæt lynlås eller knapper i som afslutning på din pude. Jeg er stadig kun nået til at ri mine samlinger, men mon ikke jeg avancerer med tiden. Vi ser.

God fornøjelse med det og helt ærligt, det er simpelthen ikke svært. Det lover jeg.

Kærligst

Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *