Relativt sunde flapjacks til madpakken

Jeg ville egentlig have sendt dette indlæg afsted i går, så det kunne være klar til mandagsmadpakken, men jeg blev forhindret af en mellemørebetændelsesramt snart tre-årig og det skal der jo tages tid til.

I stedet får I den i dag. Så håber jeg I kan nå at bikse en omgang sammen sideløbende med aftensmaden i aften så I har flapjacks, eller müslibrud om man vil, klar til øglernes madkasser i morgen.

Det er så hyggeligt og garanteret tiltrængt med lidt sødt i madpakken på en træt tirsdag.

Der findes mange ret sukker- eller fedtholdige müslivarianter på markedet, men den anden dag lykkedes det mig at bikse en variant sammen hele familien har godkendt, hvor hovedingrediensen ikke er honning eller transfedt.

Jeg vil vove at påstå at min variant er relativ sund til børn i voksealderen. Sunde fedtstoffer og masser af fibre. Til voksne… tjaa, den er nok det bedste alternativ, hvis valget står mellem den eller chokoladekiks.

Er du i tvivl, så snup en gulerod.

Sådan gør du:

Tænd ovenen på 175 g

Bland

4 dl havregryn

1 dl kokos

4 håndfulde blandede hakkede nødder

1 rest hakket chokolade 70% – hvis du har på lager- (det har jeg ALDRIG, men så tager man bare hul på en ny plade. Det er nemt)

1 tsk vanillepulver

1 spsk honning med top

30-50 g smeltet smør- du bestemmer, men ingredienserne skal gerne kunne samles lidt og for lidt smør giver müslidrys i stedet for brud.

Evt. en lille håndfuld hakkede tranebær for syrens skyld.

Bland alle ingredienser. Beklæd et ildfast fad med bagepapir og mas massen ud i formen.

Bag massen  i ca 30 min. Lad den køle ned og bryd den op.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Ha’ en skøn mandag aften.

Kærligst Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *