Sådan dækker du nemt nytårsbordet

F******k, bedst som julen er overstået skal nytårsbordet spille og du er idéforladt og måske en smule vemodig over at endnu et år fløj afsted.

Du byttede julegaver d. 27. december sammen med alle de andre, og det lykkedes dig ikke at falde i søvn i køen, som jeg foreslog dig i dette indlæg. Jeg ved det. Jeg var en af de andre, og jeg var også træt. Men det lykkedes mig at kaste en bunke sorte servietter ned i indkøbsvognen, da jeg hæsblæsende kørte forbi, og ret meget mere fra supermarkedet behøver du faktisk ikke. Sorte servietter er ikke engang et must, men servietter er.

Tilbehør til nytårsbordet

Udover servietter og klips, jo, den er god nok, skal du på jagt efter efeu i haven eller naboens. Efeu er stedsegrønt. Grenene er bøjelige og bladene kan med lidt god vilje minde om stjerner.

Derudover skal du have fundet kassen med glimmer og lim frem igen, og så skal du selvfølgelig pudse det fine stel og bestik af.

Jeg fik ikke købt serpentinere og nytårsknallerter, men det hører sig selvfølgelig til, så riv lige et par pakker i samme farvenuance som din dug og dine servietter med ned i vognen. De fås helt sikkert også hos den lokale købmand.

Nå ja, Lys, husk lys.

Sådan folder du servietstjerner til nytårsbordet

Hvad er mere nytårsagtigt end konfetti et halvt år efter i sofasprækken? Det er nytårsstjerner og derfor bliver det nytårstemaet på dette nytårsbord. Der skal foldes stjerner. Mange, hvis gæsterne er ligeså. Det smarte ved disse servietter er dog, at du fint kan folde dem i forvejen. Det anbefaler jeg faktisk. Du får helt sikkert problemer med folderne, hvis du fedter med dem et kvarter inden gæsterne kommer. Karma er en bitch, trust me.  Så fold dine servietter i god tid og lok ungerne med til det eller manden. Lidt skal de da lave.

Servietterne skal du folde efter denne video eller denne. Husk klips, gerne mange, hvis dine stjerner har behov for det. De skal stå så skarpe som muligt. Øvelse gør mester.

Sådan pynter du bordet.

Klip efeugrenene i en meters længde. Dyp bladene i lim og drys dem med glimmer. Brug gerne ekstra blade med glimmer, som ekstra “drys” på bordet.

Dæk så bordet, med den smukkeste dug og det bedste service du har. Jeg har valgt en sort dug, fordi jeg ønsker et dramatisk nytårsbord. Det ville være helt perfekt, hvis jeg ejede noget lækkert service i mørkt stentøj eller med en smuk glasur, men det gør jeg ikke. Det gør du måske heller ikke, så derfor bruger du blot det bedste, du har.

Det geniale ved denne borddækning er at alle farver går. Hvis de kun havde hvide servietter i dit supermarked, folder du hvide stjerner til dit service, og du dækker måske bordet på en hvid dug i stedet for en sort. Servietter som stjerner og efeu med glimmer vil gøre arbejdet for dig uanset.

Placer nu servietstjernerne på tallerknerne og sno efeugrene med glimmer indimellem dit service. Masser af grene, det må gerne se lidt overdådigt ud. Drys med ekstra blade hist og pist samt nogle lys og pust lidt serpentinere og knallerter udover bordet, hvis du har.

Så er bordet klar.

GODT NYTÅÅÅÅR.

Kh Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *