Sådan fornyer du et gammelt badeværelse

Det er et gammelt badeværelse, vi har her i New Zealand. Det er det sådan set også i Danmark, forskellen er dog, at der er stil over dette – altså badeværelset i New Zealand. Det er nemlig gennemført gul retro.

Gult retrobadeværelse

Men hvad gør du egentlig, hvis dit badeværelse er gammelt, og du ikke har 70.000 plus til et nyt?

Du får det bedste ud af det, du har, og jeg viser dig hvordan i dette indlæg.

Arbejd med farverne i stedet for imod dem.

Den vigtigste lære, når man skal forny et gammelt badeværelse, er at være tro mod badeværelsets farver. Hvis fliserne er 70’er brune eller 60’er pastelblå, må du desværre lægge dine drømme om et smukt lilla badeværelse på hylden for en tid. Det er nemlig sjældent at lilla håndklæder går gnidningsløst i spænd med brune eller pastelblå fliser.

Tag i stedet udgangspunkt i de farver dit badeværelse allerede har og lad dem styre, de elementer du tilfører badeværelset. Når tiden og budgettet er til det, skal du helt sikkert nok få det lilla badeværelse, du drømmer om (#happywifehappylife).

Oliventræ og duftlys på bordet

Hyg om dit badeværelse

Lad være med at se dig sur på dit badeværelse. Dit badeværelse kan ikke gøre for at dets tidligere ejer absolut måtte anskaffe sig et toilet og en håndvask i gammelrosa (#notetoself).

Hyg om det i stedet præcis som du ville hygge om de resterende rum i boligen. Giv den gas på tilbehørsiden og sæt duftløs eller duftpinde i vinduet. Dine gæster fortjener et badeværelse, de har lyst til at besøge, og det gør du i øvrigt også.

Vasketøjskurv fra genbrug

Sådan fornyer du dit badeværelse

Der er virkelig mange og ikke mindst nemme ting, du kan gøre for at dit badeværelse bliver til at leve med. Lad os tage dem fra en ende.

  • Skift håndklæderne. Skift dem ud med lækre hamam håndklæder og håndklæder i samme farve som fliserne eller i nuancer som passer til dem. Det kan gøres hurtigt og nemt.
håndlæder i gul
  • Tekstiler er i det hele taget en god idé. Brug tæpper på gulvet og hæng eventuelt gulv-til-loft gardiner op i vinduerne. Hækl bæredygtige vatrondeller og vaskeklude i samme farve som fliserne og lad dem få en fremtrædende plads på badeværelset. Min gode moster har hæklet mine, og du kan bestille dem i sæt lige hér på ting og sager – nyt og brugt på lager i præcis den farve, du ønsker dem, hvis du ikke har mod på selv at gå i gang. (Ikke spons i øvrigt, nærmere en anbefaling fra hjertet.)
Pynt på badeværelset. Glasskålene er fra genbrug. Vatrondellerne finder du i linket.
  • Gå på loppemarkedet og find glasbeholdere til alle dine dimsedutter. Det er hyggeligt og personligt og ikke mindst fint at gå på opdagelse i, når man er gæst. Det må man godt, når det står fremme.
Vaskeklude og make up pensler
  • Mal eventuelt de dele af væggene som ikke har fliser, men hold dig i samme tone som fliserne. Hell- hvorfor ikke tage loftet med, nu du er i gang. Effekten bliver fantastisk dramatisk.
  • Hyg om badeværelset som du hygger om din stue. Hæng billeder eller plakater op, fyld vindueskarmen med store planter og hvis der er plads, så træk en lænestol ind i rummet. Det vil i den grad byde dine gæster velkomne.
  • Husk rengøringen og en god odør. Let’s face it. Et badeværelse skal helst bare være rent. Få en god rutine op at køre. Læs eventuelt om min hér og pynt ekstra op med masser af frisk luft og lidt duftlys eller lignende, når du får middagsgæster.

Sådan. Det var da ikke så svært. God fornøjelse med det.

Kh Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *