Sådan fornyer du nemt terrassen

Det begynder at dufte solrigt sådan i længere perioder ad gangen og terrassen skal for alvor i brug, men du synes ikke rigtig, den virker indbydende. Du synes måske ligefrem den virker lidt træt.

Bare rolig. Jeg hjælper dig i dette indlæg til at få din terrasse til at shine og kalde på dig og ikke mindst – roséen.

inspiration til terrassen
1/ Grundrens. 2/ Træolie. 3/Lanterne. 4/ Krukke. 5/ Hængekrukke. 6/ Lyskæde. 7/ Pude Velour. 8/ Pude Boheme. 9/ Tæppe ude/inde.

Skrub terrassen

Det behøver ikke at koste en formue at forny terrassen. Det er langt fra nødvendigt at grave op og lægge nye fliser. Mindre kan gøre det.

  • Begynd med en sommerrengøring. Lug mellem fliserne og fej terrassen. Skrub den eventuelt for alger, men pas på med stærke algefjerningsmidler. Det kan være hårdt for fliserne. Knofedt og vand fra vandslangen er et fint alternativ.
  • Tjek havestolene. Hvis de er af træ trænger de sikkert til en grundrens og en omgang træolie – også selv om de har stået inde hele vinteren. Skrub dem og inviter ungerne med. Det vil de helt sikkert gerne. Olien eller malingen klarer du selv.

Omrokering er hurtig fornyelse

  • Tjek dine krukker. Hvordan har blomsterne det. Trænger de til mere jord? Trænger de til vand og gødning. Er der visnede blade, du med fordel kan nippe af. Hvis det er den minimalistiske type krukker, trænger de måske også til en grundrens, hvis det er terracottakrukker, må du hellere lade dem være. It’s all in the patina.
  • Flyt rundt på dine krukker. Den nemmeste måde til fornyelse er en omrokering. Måske skal de store krukker fungere som en skillevæg på terrassen. Måske skal de samles omkring et hjørne. Prøv dig frem.

Højde og planter på terrassen

  • Suppler med sæsonens sommerblomster i enkelte krukker, men tøv en kende. En budgetvenlig løsning er at gå efter grønne planter i de fleste af dine krukker. Det kan være stauder som Hosta og diverse prydgræsser eller det kan være stedsegrønne buske som buksbom. På den måde sparer du at købe store mængder blomster hvert år, men dine krukker ser stadig frodige og sunde ud. Se hvad jeg mener på pinterest.
  • Husk højden på din terrasse. Hæng krukker med planter og blomster omkring terrassen eller under parasollen. Hvis ingen af delene er at finde omkring din terrasse, kan et par skruer i muren måske gøre det, men spørg først gemalen. Sådanne tiltag plejer at gøre dem en smule gråhårede. Særligt hvis de ikke føler, de har været inkluderet i beslutningen.

Lys og tekstil på terrassen

  • Lys. Husk lys. Sæt lanterner i grupper i mørke hjørner. Hæng dem i træer og sæt dem på bordet. Hæng lyskæder i skruerne på væggen, hvis du fik lov, eller under parasollen. Lys forlænger.
  • Tag tekstil med udenfor. Pynt havestolene med puder og læg udendørstæpper rundt omkring på terrassen. Gerne i felter væk fra havebordet. På den måde skaber du flere rum på din terrasse.

Der skal virkelig ikke meget til, for at vække din måske trætte terrasse og tro mig, den vil elske dig for det. Så du forresten hvordan vi vækkede Annes gårdhave i dette indlæg?

KH. Sabrina

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *