Sådan gør du din entré hyggelig.

Det første vores gæster møder, når de besøger os er vores entré. Derfor bør den også stå højt på indretningslisten. De fleste af os fokuserer vores indretning omkring stuen og køkkenet. Bestemt vigtigt, men entréen danner jo ramme om det første møde, så hvorfor ikke gøre det lidt hyggeligt.

Simpel, men hyggelig entré

Fra kedelig til hyggelig entré.

I øjeblikket befinder jeg mig i New Zealand i en lejet bolig. Hvorfor kan du læse her, men en af udfordringerne for os i denne lejebolig har været at gøre huset så hjemligt og hyggeligt som muligt uden at bruge nævneværdige penge på det. Entréen er et af de kedeligst rum i huset. Indgangspartiet er hvidt, væggene fløde og gulvtæppet beige. Faktisk er entréen ret meget lig et stykke plaster, og det har derfor været et ønske at peppe den lidt op.

Kedelig entré uden gejl

Få midler gør tricket

Det er relativt få midler, der har gjort tricket i entréen og hvis du er farveforskrækket, eller som os simpelthen ikke har lov til at male, er det måske den nemmeste og bedste måde, du kan gøre en hurtig forskel på.

Entré med tæppe og oliventræ

Sådan gør du

  • Ryd din entré for ting som ikke bør være der. Papkasser og reklamer som venter på at komme videre, skal – videre.
  • Hæng knager op og tving dine børn til at bruge dem. Det vil sige, at de skal lære at hænge skoletaskerne på knagerne, så dine gæster ikke falder over dem, når de træder ind ad døren. Du må gerne bruge ‘inddragelse af fredagssnolderet’ som straf.
  • Lad være med at overfylde skohylderne. Det er en klassisk fejl at tro, at samtlige af husets sko skal klumpes oveni hinanden. Forsøg med et enkelt par til hver. De resterende skal i skabene. Man kan alligevel kun have et par på ad gangen.
  • Invester i et flot tæppe til gulvet. Det hygger og er godt for akustikken. Sørg for at tæppet du vælger ikke er hvidt, med mindre du absolut ønsker en diagnose.
  • Invester i en stor plante eller flere. Jeg har fundet et oliventræ til vores entré, men sådan et kræver virkelig meget lys. Vælg en anden i stedet og gem oliventræet til orangeriet. Flere planter er også en mulighed.
  • Anskaf dig et lille møbel til en enkelt vase eller et stilleben af dit favoritkeramik.
  • Hæng et billede eller et spejl op. Billeder hygger, og så er det rart at kunne se, hvordan man tager sig ud, inden man går ud ad døren.
  • Skab fornyelse med en krans. Det er nemt og enkelt og det er hurtigt at skifte den ud alt efter sæson. Denne ring fra Strups er enkel og fin både med og uden blomster.
Hjørne med oliventræ og krans
Krans af eucalyptusgrene
Billede i entré

Vi er ikke færdige med vores bolig i New Zealand endnu, men vi er længere.

Ha’ det hyggeligt i din entré.

Kh. Sab.

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *