Sådan gør du dit køleskab rent

Seriøst, jeg er virkelig ikke meget for at gøre mit køleskab rent, men jeg er heller ikke meget for et køleskab, der ikke er gjort rent.

Et køleskab er mest appetitligt uden krummer og diverse efterladenskaber på hylderne fra madvarer og retter, der tog sin tur forbi – engang.

Problemet er blot, at det ikke er særligt sjovt at gøre det køleskab rent. Det kan de fleste vist erklære sig enig med mig i. Det fyldes lynhurtigt af alverdens beholdere og pakker. Nogle gange endda flere af de samme, fordi man absolut måtte have et tilbud med hjem, eller fordi du, som jeg, ikke kan se, hvad du egentlig har stående i dit køleskab #madspild.

Nu er jeg imidlertid kommet frem til en metode, der forhåbentlig kan tage toppen af irritationen ved rengøringen og afhjælpe det manglende overblik.

Gør dit køleskab rent i etaper

Rengør køleskabet i etaper. Voila. En til to hylder pr. dag, når du alligevel rører i gryderne. I samme ombæring kan du med fordel tømme slatten af soltørrede tomater ned i kødsovsen og vække den surdej, du havde glemt, du havde. Det er nemlig ægte køkkenflow. 

Et par hylders rengøring ad gangen er til at overskue og nemmere at gentage lidt oftere end den normale hovedrengøring af køleskabet. 

Et køleskab med overblik

Rutinemæssig rengøring af dit køleskab vil naturligvis også skabe et bedre overblik. Hvis du jævnligt kigger dine hylder efter, holdes du ajour med, hvad dit køleskab egentlig indeholder og du undgår dermed måske at købe – og åbne – Salsa Hot glas nr. 3. Hvis du, som jeg, i øvrigt har 2,5 glas salsa i køleskabet lige nu, så prøv eventuelt denne opskrift på Quasadillas. Den hjælper dig også af med osteresterne, og så behøver du faktisk ikke kyllingen. Helt ærligt.

Opvaskemiddel er fint

Gør det ikke mere omstændigt end som så. Du behøver ikke at finde rengøringsmidlet frem fra rengøringsskabet. Dit daglige opvaskemiddel klarer fint jobbet, særligt hvis rengøring af en hylde i køleskabet eller i lågen bliver et mere eller mindre fast ritual under madlavningen, som disse rengøringsrutiner. Hvis rengøringen bliver mere rutinepræget begrænser ophobningen af diverse madrester sig nemlig i dit køleskab.

Har jeg hørt.

Jeg håber, du kan bruge mit fif, tøv ikke med at give dine egne fif tilkende. Jeg forsøger nemlig stadig at knække rengøringskoden.

Kh Sab

relaterede indlæg

kommenter endelig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentér her

 • SVAR

  Måske skulle jeg prøve det, hader at gøre køleskab rent. Rart, jeg trods alt ikke er den eneste. Jeg må også igang.

  • SVAR

   Ja, prøv det. Det virker.
   Kh Sab